Prajitura creola este un desert elegant si absolut delicios. Invitatii tai la masa vor fi absolut cuceriti de gustul rafinat, iar papilele lor gustative se vor simti ca-n Rai. La fel si tu, caci este extrem de simplu de preparat!
Ingrediente pentru blat: 250 g de unt, 200 g de zahar, 60 g de miere, 4 oua, 250 g de faina, 3 linguri de cafea tare, o jumatate de plic de praf de copt.
Ingrediente pentru crema: 3 linguri cafea solubila, 4 oua, 150 g de zahar pudra, 150 g de unt, 30 ml de rom, 2 linguri de miere
Ingrediente pentru sirop: 100 g de zahar, 100 ml apa
Ingrediente pentru servit: cioocolata, boabe de cafea
Mod de preparare blat: se pun untul, zaharul, mierea si ouale intr-un bol si se mixeaza.
Mod de preparare sirop: se fierbe apa si apoi se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste.
Mod preparare crema: se pun la foc cafeaua, mierea si romul. Ouale se freaca cu zaharul si dupa ce se obtine o crema alba se adauga untul si jumatate din mierea cu cafea. Se amesteca bine si se adauga si restul amestecului.
Asamblare: se unge un mlat cu crema, iar celalalt blat se aseaza deasupra. Se da la rece pentru 4 ore si se serveste cu ciocolata rasa deasupra si boabe de cafea.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro