Prajitura "Milady" este un desert delicios si rapid! Se face usor, iar gustul te cucereste pe loc.
Blat cacao:
5 albusuri
150 g zahar
50 ml ulei
100 ml lapte
135 g faina
25 g cacao
1 plic praf de copt
1 lg esenta de rom
12 piscoturi
200 ml cafea indulcita pentru insiropat blatul
Crema:
100 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
300 ml lapte
30 g amidon alimentar
1 plic gelatina granulata (10 g)
300 ml frisca
Decor:
ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blat cacao: intr-un castron, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste ,uleiul treptat, laptele, esenta de rom, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (incorporate cu o lingura).
Compozitia o intindem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar peste ea asezam piscoturile Le apasam putin pentru a intra in compozitie, apoi dam tava la cuptor.
Crema: intr-o craticioara, punem ciocolata alba si 150 ml frisca lichida. Asezam pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora. Dupa ce o luam din frigider o mixam, pana se ingroasa putin. Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o turnam peste crema obtinuta. Omogenizam si lasam deoparte.
Galbenusurile si mixam spuma cu 200 g zahar, apoi turnam peste amidonul dizolvat in laptele rece. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu, pana ce se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Crema de oua o amestecam cu crema de ciocolata de mai sus. Cele 300 ml frisca lichida le mixam spuma tare si le incorporam peste crema obtinuta mai sus.
Asamblare: blat cacao insiropat cu cafea indulcita rece- crema. Crema este putin moale, dar dupa ce sta la frigider pentru minim 3 ore se intareste. Deasupra radem ciocolata sau decoram cu bilute de ciocolata.
Taiem si servim.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro