Prajitura Mille-Feuille se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Prajitura Mille-Feuille.
Rețetă de Prajitură Mille-Feuille
Rețeta delicioasă de Prajitura Mille-Feuille, absolut minunată, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Prajitura Mille-Feuille este de o oră
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Prajitura Mille-Feuille este pentru 6 persoane
Ingrediente – Prajitura Mille-Feuille
- 500 g de foitaj aluat
- 350 ml de lapte, la temperatura camerei
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 5 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr tos
- o esență de vanilie
- 60 g de făină de porumb
- un praf de sare
- 30 g de zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Cea mai bună rețetă de limonadă! Ingredientul secret, care îi dă un gust senzațional
Mod de preparare - Prajitura Mille-Feuille
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de prăjitură mille-feuille, este să începeți prin a încinge cuptorul. Așadar, acesta trebuie preîncălzit la o temperatură de 200 °C.
- În continuare, este nevoie să întindem aluatul foitaj, într-o foaie cu o grosime uniformă, cu ajutorul unui sucitor. De asemenea, tot cu sucitorul, vom așeza și într-o tavă de cuptor, dreptunghiulară, pe care am așezat deja hârtie de copt. În continuare, peste foaia de aluat, este nevoie să adăugăm altă hârtie de copt, iar deasupra o altă tavă, astfel încât aluatul să intre în prima tavă, iar cea de a 2-a să-l preseze.
- Acesta se va introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 40 de minute. Atenție însă! Este nevoie ca la jumătatea acestui interval de timp, să întoarcem tava. După acest interval de timp, vom scoate tăvile și vom lăsa foitajul să se răcească.
- Între timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei de patiserie. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga laptele, dar și smântâna lichidă, pe care le vom pune pe aragaz să se încălzească, la foc mic. Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom bate gălbenușurile cu praful de sare, dar și cu zahărul tos, pentru ca la final să obținem o spumă de nuanță gălbuie, peste care vom adăuga și esența de vanilie, dar și făina de porumb. Toate aceste ingrediente se vor amesteca, astfel încât să obținem o compoziție omogenă, pe care ulterior o vom turna, treptat, peste laptele cald, luat de pe foc. În momentul în care amestecul de ouă, făină și lapte a ajuns la temperatura apropiată de cea a laptelui, vom turna toată compoziția peste laptele din oală.
- Astfel încât, în continuare, tot pe foc mic, pe aragaz, vom lăsa oala cu întreaga compoziție în care vom amesteca continuu cu un tel, până când va ajunge la punctul de fierbere. Astfel, vom obține o cremă fină și omogenă, pe care ulterior o vom îndepărta de pe foc și eu vom lăsa să se răcească, pentru a omogeniza din nou.
- Jumătate din această cremă, o vom pune pe una din bucățile de foitaj, pentru a o întinde. Ulterior, deasupra vom adăuga și cea de a 2-a bucată de foitaj, pe care de asemenea vom întinde restul de cremă. Atenție însă! Crema poate să fie întinsă, sau pusă cu ajutorul unui poș, din loc în loc, pe toată suprafața foitajului. Deasupra, vom mai adăuga încă un strat de foitaj, dar și câteva fructe proaspete, după preferințe. Se recomandă ca prăjitura să fie ținută în frigider, timp de aproximativ 2 ore sau mai mult, iar apoi rețeta este gata de servit, fiind presărată cu puțin zahăr pudră deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!