Prăjitură Napoleon, rețeta originală. Un gust apetisant, doar din poze!

Prăjitură Napoleon, rețeta originală

Tortul Napoleon se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort Napoleon. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort Napoleon, preparat așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Tort Napoleon 

Rețeta delicioasă de Tort Napoleon, absolut minunat, se prepară în doar 9 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort Napoleon este de o ora 

Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

Prăjitură Napoleon, rețeta originală [Sursa foto: freepik]

Citește și: Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Rețeta de Tort Napoleon este pentru 6 persoane 

Prăjitură Napoleon, rețeta originală [Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tort Napoleon 

Ingrediente pentru aluat 

  • 800 g de făină 
  • 550 g de unt 
  • 300 ml de apă plată 
  • 3 linguri de coniac 
  • 2 lingurițe de oțet 
  • 5 ouă 
  • Sare 

ingrediente pentru cremă 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

  • 2 L de lapte 
  • 500 g de zahăr granulat 
  • 250 g de făină 
  • 10 gălbenușuri de ou 
  • o esență de vanilie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Prăjitură Napoleon, rețeta originală [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Tort Napoleon 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tort napoleon, este să începeți prin a pregăti crema. Așadar, într-o oală de dimensiuni mai mari vom turna tot laptele și îl vom pune pe aragaz la foc mic. 
  2. Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga toate gălbenușurile, peste care vom turna zahărul granulat ingrediente pe care le vom bate foarte bine până când vor deveni lucioase și cât mai frumoase cu putință. Abia apoi vom ști momentul că a venit să adăugăm și făina, pe care o vom încorpora cu restul ingredientelor din bol. 
  3. În ceea ce privește laptele, acesta trebuie să fie adus până în punctul de fierbere, moment în care îl vom lua de pe foc și vom turna 2 polonice peste crema de ouă din bol, și vom amesteca cu ajutorul unui mixer în compoziție cât mai repede cu putință, dar odată ce cele 2 amestecuri s-au încorporat, vom turna această compoziție înapoi în cratiță peste laptele rămas acolo și vom continua să amestecăm. Pornim focul, la nivel mic și continuăm să amestecăm, însă de această dată cu telul, astfel încât crema să se îngroașe treptat, amestecând timp de aproximativ 5 minute. Odată ce am obținut crema dorită vom stinge focul și vom adăuga și esența de vanilie în cremă, amestecând încă puțin astfel încât aceasta să se încorporeze în restul ingredientelor. În continuare, crema se va turna într-un bol de dimensiuni mai mari pe care îl vom acoperi cu folie alimentară și o vom pune în frigider. 
  4. Acum a venit momentul să pregătim și aluatul nostru pentru tortul napoleon. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari în care vom turna făină, iar apoi și untul dar și puțină sare, după gust. Începem să frământăm aceste ingrediente direct cu mâna până când vom obține un aluat fărâmicios. 
  5. Separat, în acest timp într-un bol de dimensiuni mai mici vom adăuga și apa plată în care vom sparge și ouăle, peste care vom adăuga și coniacul dar și oțetul. Cu ajutorul unei furculițe vom amesteca toate aceste ingrediente împreună în respectivul bol. Ulterior vom turna respectivul lichid peste untul și făina din bolul de mai devreme, iar apoi vom amesteca tot cu ajutorul unei furculițe până când aluatul începe totuși să se lege puțin, schimbând apoi direct cu mâinile, frământând, iar în momentul în care observăm că încă se lipește de mâini putem să păstrăm puțin mâinile cu făină și să continuăm să frământăm. Imediat apoi vom răsturna aluatul pe o suprafață plată pe care am presărat-o cu făină, pudrăm și aluatul și îl tăiem în 10 bucăți cât mai egale cu putință. Din fiecare bucată vom forma câte o bilă, ulterior o vom așeza pe o farfurie și am acoperit-o cu folie alimentară pentru a o pune în frigider timp de aproximativ o oră. 
  6. Acum a venit momentul să preîncălziți și cuptorul la o temperatură de 220 °C, iar apoi ne putem ocupa de blat în continuare. Așadar, după acest interval de timp vom scoate aluatul din frigider, rând pe rând câte o bilă și o vom întinde astfel încât să obținem un blat rotund, potrivit pentru tava noastră cu fundul detașabil, iar ca să ne iasă mai bine forma rotundă o putem tăia cu ajutorul unei farfurii. Fiecare strat de aluat se va înțepa apoi cu o furculiță și vom introduce tava la cuptor timp de aproximativ 6 minute sau până când vom observa că fiecare foaie în parte se va rumenii așa cum ne dorim. Procesul se repetă pentru fiecare foaie de tort în parte. 
  7. După ce am făcut acest pas cu fiecare foaie de aluat, foile trebuiesc să fie transferate cu atenție pe o farfurie astfel încât să nu se rupă, iar resturile de aluat se vor pune într-o altă farfurie pentru a le folosi la ornat. 
  8. Acum a venit momentul să ne ocupăm de asamblarea tortului. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm o tavă rotundă ia dimensiuni mai mari cu fundul detașabil pe care o vom unge cu puțină cremă iar apoi vom așeza prima foaie de aluat, pe care de asemenea o vom unge cu două-trei linguri de cremă, aspect care se va repeta până în momentul în care vom termina toate foile, dar și crema preparată, ultimul strat fiind de crema pentru ca apoi să presărăm deasupra și bucățile sfărâmate de aluat. Tortul se acoperă cu o folie alimentară, deasupra așezăm un capac și punem în frigider peste noapte. 
  9. După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Prăjitură Napoleon, rețeta originală [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Bucură-te de o călătorie gustativă în paradisul dulce!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte