Prajitura "Noaptea de Paste" este o adaptare dupa reteta prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista voastra cu retete de prajituri pentru Pasti.
Ingrediente
Pentru blatul cu vanilie:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
un varf lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Pentru blatul cu nuca:
5 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri nuca macinata
5 linguri pesmet de biscuiti
2 picaturi esenta de migdale
Pentru crema:
5 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 linguri amidon
400 ml lapte
200 g ciocolata
200 g unt
Mod de preparare
Blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.
Blat cu nuca:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.
Crema cu ciocolata:
Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Cum se prepara crema de ciocolata
In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara punem blatul cu vanilie, de pe care am scos mai intai hartia de copt. Punem jumatate din cantitatea de crema in strat uniform. Peste crema punem blatul cu nuca (cu hartia de copt in sus). Scoatem hartia de copt cu atentie si acoperim cu restul de crema. Dam la rece pentru cateva ore. A doua zi se taie foarte bine si frumos.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: culinar.ro