Prajitura "Noire" este un desert delicios cu foarte mult gust de ciocolata! Mai muolt, se face rapid pentru ca nu are nevoie de coacere.
Ingrediente
200 g ciocolată cu lapte
150 margarină Unirea
150 g biscuiţi cu ciocolată
250 ml frişcă lichidă
2 linguri cu cacao neagră
1 lingură cu zahăr pudră vanilat
15 g gelatină
3 linguri lichior de ciocolată
Glazura:
50 g ciocolată
50 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Punem la topit la microunde 75 g margarină.
Ciocolata ruptă în bucăţele se pune la topit în 50 ml frişcă lichidă. Când e gata se dă deoparte şi se adaugă restul de margarină netopită, zahărul pudră, restul de 200 ml frişca nebătută, cacaoa şi lichiorul de ciocolată. Se amestecă bine.
Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece. Se pune apoi la foc mic până se dizolvă complet. Se răcoreşte şi se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se amestecă bine totul şi se toarnă în formă peste stratul de biscuiţi. Se dă forma la rece pentru câteva ore după care se glazurează cu crema obţinută din ciocolată topită în frişcă şi cu fructe sau alt decor la alegere.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro