Prajitura "Nu ma uita" este un desert delicios! Se face repede si este o incantare cu siguranta pentru papilele gustative.
Ingrediente
Blat:
7 albusuri
150 g zahar
7 linguri pesmet
7 linguri nuca macinata
2 picaturi esenta de migdale
Crema:
7 galbenusuri
150 g zahar
2 linguri lapte
250 g unt
esenta de vanilie
2 linguri cacao
Prajitura cu nuca si crema:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Compozitia o impartim in 2 parti si coacem doua foi in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor.
Foile se pun la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Turnam laptele si omogenizam. Compozitia o punem pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face “valuri” si se poate vedea fundul vasului) Dam deoparte si lasam la racit.
In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare.
Crema are tendinta sa se “taie”. Daca se intampla acest lucru puneti din nou cratita pe baia de abur si amestecati bine. Crema se va repara imediat;)
Crema se imparte in doua parti, in una vom incorpora cele 2 linguri de cacao, cealalta o vom aroma dupa gust cu esenta de vanilie.
Acoperim cu un strat de nuca macinata si dam la frigider pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Crema fiind una pe baza de unt are tendinta de a se intari. Astfel ca ar fi de preferat ca inainte de servire sa fie scoasa la temperatura camerei
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro