Prajitura "Nu ma uita"! Un desert delicios, cu multa dragoste

Prajitura
Prajitura "Nu ma uita"! Un desert delicios, cu multa dragoste

Prajitura "Nu ma uita" este un desert delicios! Se face repede si este o incantare cu siguranta pentru papilele gustative.

Ingrediente

Blat:

7 albusuri
150 g zahar
7 linguri pesmet
7 linguri nuca macinata
2 picaturi esenta de migdale



Crema:

7 galbenusuri
150 g zahar
2 linguri lapte
250 g unt
esenta de vanilie
2 linguri cacao

Prajitura cu nuca si crema:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o impartim in 2 parti si coacem doua foi in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor.

Foile se pun la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Turnam laptele si omogenizam. Compozitia o punem pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face “valuri” si se poate vedea fundul vasului) Dam deoparte si lasam la racit.


In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare.

Crema are tendinta sa se “taie”. Daca se intampla acest lucru puneti din nou cratita pe baia de abur si amestecati bine. Crema se va repara imediat;)

Crema se imparte in doua parti, in una vom incorpora cele 2 linguri de cacao, cealalta o vom aroma dupa gust cu esenta de vanilie.


Acoperim cu un strat de nuca macinata si dam la frigider pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Crema fiind una pe baza de unt are tendinta de a se intari. Astfel ca ar fi de preferat ca inainte de servire sa fie scoasa la temperatura camerei

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies