Prajitura cu gem si bezea este un desert absolut delicios. Se face foarte repede si aduce aminte de gustul copilariei.
INGREDIENTE
Pentru aluat:
4 galbenusuri
1/2 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana lapte
1plic praf de copt
1 fiola esenta de vanilie
faina cat cuprinde
Pentru bezea
4 albusuri
4 linguri de zahar
zeama de lamaie
gem/dulceata dupa gust
MOD DE PREPARARE
-mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie
-adaugam uleiul ,laptele in fir subtire mixand continuu
-praful de copt il amestecam in cateva linguri de faina si incepem sa adaugam astfel
-intindem aluatul uniform in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina
-dam la cuptor cam 15 20 min sau pana ce aluatul este pe 1/2 copt,scoatem din cuptor si ungem cu dulceata (de capsuni am preferat )dupa gust,dam din nou la cuptor
-intre timp preparam bezeaua :mixam albusurile pana devin tari adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,la final adaugam cateva picaturi de lamaie
-scoatem tava din cuptor si intindem peste dulceata ,uniform bezeaua.,dam
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro