Prajitura "Puisor" este un desert care te duce cu gandul la copilarie. Trebuie sa incerci sa o prepari si tu macar o data.
INGREDIENTE
2 Blaturi de cacao:
5 ouă
120 g margarină Unirea Original
120 g zahăr
250 g făină
150 ml lapte
50 g cacao neagră
1 fiolă esenţă de rom
1 pliculeţ praf de copt
1 Blat de pandişpan:
4 ouă
8 linguri cu făină
8 linguri cu zahăr
1 plic praf de copt
coaja rasă de la o lămâie
colorat alimentar galben
Crema:
250 ml lapte
200 g zahăr
3 linguri cu amidon cu vârf
250 g margarina Unirea pentru creme
1 fiolă esentă de vanilie
zeama de o lămâie
Plus gem la alegere
Mod de preparare
Se prepară blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaoa, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri.
Pentru blatul de pandişpan: Se separă ouăle.Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul ăn aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la răcit.
Crema: se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface ăn puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu pînă ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.
Asamblare: în tava în care am copt blaturile se pun astfel un blat de cacao/jumătate de cremă/blatul de pandişpan uns pe ambele feţe cu gem/restul de cremă/blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: culinar.ro