Prajitura "Puisor"! Un desert rapid, inspirat din copilarie

Prajitura
Prajitura "Puisor"! Un desert rapid, inspirat din copilarie

Prajitura "Puisor" este un desert care te duce cu gandul la copilarie. Trebuie sa incerci sa o prepari si tu macar o data.

INGREDIENTE

2 Blaturi de cacao:


5 ouă
120 g margarină Unirea Original
120 g zahăr
250 g făină
150 ml lapte
50 g cacao neagră
1 fiolă esenţă de rom
1 pliculeţ praf de copt

1 Blat de pandişpan:

4 ouă
8 linguri cu făină
8 linguri cu zahăr
1 plic praf de copt
coaja rasă de la o lămâie
colorat alimentar galben

Crema:


250 ml lapte
200 g zahăr


3 linguri cu amidon cu vârf
250 g margarina Unirea pentru creme
1 fiolă esentă de vanilie
zeama de o lămâie

Plus gem la alegere

Mod de preparare

Se prepară blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaoa, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri.
Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Pentru blatul de pandişpan: Se separă ouăle.Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul ăn aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt.
Se dă la răcit.

Crema: se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface ăn puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu pînă ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.


Asamblare: în tava în care am copt blaturile se pun astfel un blat de cacao/jumătate de cremă/blatul de pandişpan uns pe ambele feţe cu gem/restul de cremă/blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa: culinar.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies