Prăjitura Raffaello. Toata lumea stie gustul bomboanelor Raffaello. Sunt acei bulgarasi delicati, imbracati in fulgi de nuca de cocos, cu crema dulce si inima de migdala – vorba reclamei.
Prăjitura Raffaello. Daca si tu indragesti aceste bomboane si ai manca in nestire, iata o solutie care in mod sigur iti va surade: prepara acasa prajitura Raffaello, inspirata de celebrele bomboane, ca sa te bucuri pe saturate de acest gust minunat de cocos.
Prăjitura Raffaello. INGREDIENTE
250 g biscuiti vanilie
500 ml lapte
2 linguri amidon
4 linguri nuca de cocos
4 linguri zahar
100 g unt
Citeste si: Albă că zăpada- REGINA PRĂJITURILOR DE CASĂ. Aşa o făcea bunica la fiecare sărbătoare
Prăjitura Raffaello.
50 g ciocolata
1 lingura unt
Prăjitura Raffaello. INGREDIENTE PENTRU ORNAT
nuca de cocos
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Prăjitura Raffaello. MOD DE PREPARARE:
1. Separa o treime din cantitatea de lapte, iar restul da-o la fiert.
2. Cand laptele clocoteste, adauga amestecul de ingrediente si amesteca pana ce crema s-a ingrosat. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste complet. Lasa crema de cocos la racit pentru 10 minute.
Citeste si: REŢETĂ tort de cacao din cinci ingrediente! Nu ai mâncat nimic mai gustos
3. Intr-o tava dreptunghiulara, intinde un strat subtire de crema. Asaza apoi un rand de biscuiti deasupra, urmat de 1/3 din crema.
✽ Aici poti, daca preferi, sa intinzi un strat de glazura de ciocolata. Topeste ciocolata la microunde cu untul, amestecand la fiecare 30 de secunde, pana ce glazura devine fina si lucioasa.
4. Asaza un alt rand de biscuiti, un altul de crema, inca unul de biscuiti si in final, intinde restul de crema deasupra.
(Recapitulare, de jos in sus: strat subtire de crema, biscuiti, glazura de ciocolata (optionala), 1/3 crema, biscuiti, 1/3 crema, biscuiti, 1/3 crema)
5. Deasupra, peste ultimul strat de crema, cerne printr-o sita rata un strat de nuca de cocos si da prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de servire, potrivit Retetepractice.
Pofta buna!