Prajitura Raffaello! Cel mai delicios desert din lume

Prajitura Raffaello! Cel mai delicios desert din lume
Prajitura Raffaello! Cel mai delicios desert din lume

Prajitura Raffaello este una dintre cele mai delicioase prajituri din lume! Pare ca a fost special creata pentru iubitorii de nuca de cocos si ciocolata alba.

Ingrediente:

Crema:
– 700 ml. smantana dulce pentru frisca
– 750 g. ciocolata alba
– 1, 2 linguri lichior de cocos
– 3 foite gelatina sau jumatate pliculet gelatina granule (5 g.)

Daca alegeti sa nu folositi gelatina, din diverse motive, va sfatuiesc sa faceti crema cu o zi inainte, de exemplu seara, pentru a putea sta la frigider pana a doua zi, cand va fi pregatita pentru a fi mixata.

In caz ca nu o lasati destul la frigider, va fi destul de moale. Astfel, frisca lichida se incalzeste intr-un vas pus la bain-marie; din momentul in care apa din vasul de dedesubt incepe sa fiarba si frisca lichida sa se infierbante, se adauga ciocolata, taiata in bucatele sau chiar rasa. Se amesteca incontinuu pana cand ciocolata se topeste, dupa care se da vasul la o parte si se lasa la racit (nu se mai repune pe foc).
Se pune in frigider pana a doua zi, cand va fi mixata si pusa intre blaturi.

Ingrediente blat 1
– 3 oua
– 100 g. zahar
– 100 ml ulei
– 100 ml lapte (sau lapte de cocos amestecat cu lichior de cocos)
– 100 g. zahar
– 200 g. faina
– 1 pachetel praf copt (10 g.)

Mod preparare:

Se separa ouale; galbenusurile se freaca cu 100 g.
zahar, laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace ca. 20-25 min. la 180 grade C.(foc potrivit)

Ingrediente blat 2:
– 5 albusuri
– 150 g. zahar
– 150 g.
fulgi cocos
– 2 linguri faina
– 1/2 pachetel praf copt (5 g.)
– cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie

Mod preparare:


Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale sau vanilie, amestecand cu grija, cu o spatula nu cu mixerul.
Se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 180 grade C (foc potrivit) cca. 20-25 min. Focul trebuie sa fie potrivit, pentru ca blatul sa se patrunda bine nu doar sa se arda la suprafata iar in interior sa ramana crud. Se lasa apoi sa se raceasca.

Finalizare:
Se asambleaza prajitura astfel: blatul 1 este la baza; se insiropeaza cu lichior de cocos sau lapte de cocos sau lapte caramel :P, se pune jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza.
Se aseaza deasupra blatul 2, se pune restul de crema si se acopera totul cu fulgi de cocos. Se da la frigider peste noapte.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies