Va recomandam aceasta reteta pentru clipele cand nevoia de dulce este urgenta, iar camara va este de ajutor, adapostind un borcan cu gem de prune.
INGREDIENTE:
2 oua
100g zahar
coaja de lamaie
esenta de vanilie
100ml ulei de floarea soarelui
300g faina pentru prajituri (sitata)
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
+300g gem/magiun de prune
PREPARARE:
Ouale, zaharul, coaja de portocale si esenta se mixeaza cel mult 1 minut, pentru a permite zaharului sa se topeasca.
Se adauga uleiul, apoi faina sitata, anterior amestecata cu sarea si praful de copt.
Se framanta un aluat nelipicios, pentru care, la nevoie sa adauga o mana de faina, daca iese prea umed sau o lingura doua de lapte, daca iese prea vartos (dimensiunea oualelor poate duce la aceasta variatie).
Din aluatul rezultat se da de-o parte o bila ce se va folosi la grilaj. Aluatul se intinde foaie si se potriveste pe fundul tavii unse si tapetate sau acoperite cu hartie de copt.Gemul
Prajitura se coace 25-30 minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit inainte de a fi consumata.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro