Aceasta prajitura de sezon este cremoasa si va fi pe placul intregii tale familii.
Ingrediente:
1 kg prune
600 gr iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahar
16 linguri faina
esenta rom
scortisoara macinata
Amestecam uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizam.
Adaugam apoi faina si amestecam pana obtinem un aluat ca o smantana. Turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 25*35).
Spalam prunele, scoatem samburii si le taiem in sferturi. Adaugam scortisoara, amestecam si le lasam cateva minute.
Intindem prunele deasupra aluatului in strat uniform.
Turnam deasupra restul de aluat.
Dam la cuptor la foc mediu si coacem prajitura pana devine rumena deasupra.
Lasam sa se raceasca complet si apoi o taiem cu un cutit bine ascutit.
Sursa
Ingrediente:
1 kg prune
600 gr iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahar
16 linguri faina
esenta rom
scortisoara macinata
Amestecam uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizam.
Adaugam apoi faina si amestecam pana obtinem un aluat ca o smantana. Turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 25*35).
Spalam prunele, scoatem samburii si le taiem in sferturi. Adaugam scortisoara, amestecam si le lasam cateva minute.
Intindem prunele deasupra aluatului in strat uniform.
Turnam deasupra restul de aluat.
Dam la cuptor la foc mediu si coacem prajitura pana devine rumena deasupra.
Lasam sa se raceasca complet si apoi o taiem cu un cutit bine ascutit.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro