Aceasta prajitura cu piersici este foarte gustoasa si simpla.
Ingrediente:
1 conserva cu piersici (scurge-le, dar pastreaza sucul)
75 gr zahar brun
4 linguri unt topit
4 albusuri
2 linguri zahar pudra (pentru decor)
50 ulei
cca 150 ml suc de piersici (din conserva)
cca 150 gr smantana
1 plic pentru blat de prajitura
Mod de preparare:
1.
2. Amesteca zaharul brun cu untul topit (zaharul trebuie sa se dizolve complet).
3. Unge cu putin ulei o tava de copt.
4. Pune mixul cu zahar in tava si intinde-l cat mai uniform.
5. Pune feliile de piersici in forma de cerc, una peste alta.
6. Pune plicul pentru blat intr-un bol mai mar si mixeaza-l cu albusurile, smantana, uleiul si sucul de la piersici.
7. Toarna compozitia in tava, peste feliile de piersici.
8. Baga tava in cuptor pentru vreo 50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
9. Lasa tava sa se raceasca pe un gratar in jur de 20-30 de minute, apoi rastoarna prajitura intr-un platou si presara zahar pudra. Serveste.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro