Prajitura rasturnata cu portocale este un desert incredibil de bun si racoros. Este o incantare pentru papilele gustative.
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 gr unt
90 gr zahar pudra
2 oua medii
50 gr nuci tocate
50 gr faina de migdale (migdale macinate)
1 lingurita praf de copt
1,5 linguri de faina de grau
1.5 linguri de iaurt
Alte ingrediente:
2 portocale
75 gr zahar pudra
30 ml apa
Mod de preparare:
1.
2. Pune apa si zaharul la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba, pune feliile de portocale. Tine-le in mix cateva minute. Indeparteaza apoi de foc si lasa sa se raceasca usor.
3. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune in ea feliile de portocala cu siropul rezultat.
4. Mixeaza untul cu zaharul pudra, dupa care adauga ouale.
5. Pune nuca, praful de copt, faina, faina de migdale si iaurtul. Omogenizeaza.
6. Transfera compozitia in tava, peste feliile de portocala si baga in cuptorul incins la 165 de grade Celsius, pentru vreo 50-60 de minute.
7. Scoate tava, las-o sa se raceasca putin, dupa care rastoarn-o usor.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: culinar.ro