Reteta de prajitura raw este reinventata, in asa fel incat desertul sa fie unul foooarte sanatos, pe gustul raw-veganilor, ideala pentru cei care urmeaza o dieta care nu le permite sa consume gluten, dar de nerefuzat de orice amator de dulciuri speciale si usor de preparat, mai ales ca prajitura nu necesita coacere.
Ingrediente
Pentru crusta
250 grame nuci macinate
200 grame smochine uscate
1 lingura grasime vegetala
Pentru crema
100 grame ciocolata neagra (plus 1-2 linguri cacao daca vrei sa aiba un gust mai intens)
1 cana caju crud
1/3 cana apa minerala
1/3 cana grasime vegetala topita
2/3 cana miere de albine dupa gust
Mod de preparare
Prepara blatul: Pune toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixeaza-le aproximativ 1 minut pana cand se omogenizeaza. Asaza compozitia intr-o tava rotunda, preseaza bine si uniformizeaza blatul, apoi pune tava la frigider pana cand prepari crema.