Prajitura zeci de ani, Regina Maria, este o delicioasa prajitura de casa, un desert din caietul bunicii, pe care toata lumea il va adora de la prima gustare.
Prajitura Regina Maria este o delicioasa de casa cu crema fina, cu doua tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos.
Iata reteta:
Pentru primul blat:
6 oua;
7 linguri de zahar;
2 linguri apa;
7 linguri de faina;
Pentru al doilea blat
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Brioşe cu inimă caldă. Sunt delicioase!
Citeste si: Salată grecească “5 minute”. Gustoasă, ieftină si sănătoasă
Citeste si: Prăjitura "7 lei"- Desert cu mere şi scorţişoară
6 oua;
250 grame zahar;
150 grame nuca de cocos;
2 linguri de faina
Ingrediente pentru crema
6 galbenusuri;
8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri;
300 g unt;
esenta de vanilie
Modul de preparare:
Pentru primul blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa. Apoi se adauga 6 galbenusuri si 7 linguri de faina. Se coace in tava unsa si infainata. Pentru blatul al doilea se despart ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina.
Se coace la fel ca primul blat. Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.