Prajitura "Rogojina" este un desert simplu si delicios! Gustul ei te cucereste pe loc si o vei prepara de mai multe ori.
Ingrediente:
400 gr faina de grau
10 gr drojdie proaspata
40 gr zahar granulat
100 ml lapte
un cub de unt
1/2 lingurita scortisoara
foarte putina sare
cateva linguri de cacao
1 ou
Mod de preparare:
1. Dizolva drojdia in putin lapte, apoi amesteca cu faina, rstul de lapte, sarea, untul si scortisoara.
2. Imparte aluatul in doua. Una din bucati amestec-o cu cacao.
3. Trece cu sucitorul peste ambele bucati de aluat.
4. Dupa ce ai obtinut doua foi potrivit ca grosime, taie-le fasii egale, pe lungime.
5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
6. Pune fasiile impletite in tava, ca in imagine, si uge-le cu oul batut.
7. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru vreo 25-35 de minute.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro