Prajitura rulata cu visine si nuca este delicioasa! Se face foarte repede si este o incantare pentru papilele gustative.
Pentru aluat:
450 gr faina de grau
6 galbenusuri
25 gr unt
10 gr zahar vanilat
10 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar pudra
100 ml lapte
Pentru crema:
30 gr nuci tocate
30 gr zahar pudra
6 albusuri
2 conserve cu visine
Mod de preparare:
1.
2. Amesteca faina cu zahaul vanilat si cu untul.
3. Fa o gaura in mijloc si pune drojdia. Framanta. Adauga si pune putin lapte, apoi drojdia si galbenusurile. Framanta si lasa intr-un bol caldut, acoperit, vreo 30 de minute.
4. Imparte aluatul in mai multe bucati si trece cu sucitorul peste toate. Trebuie sa obtii foi destul de subtiri.
5. Pune pe fiecare doua siruri de visine, pe laturile mai lungi. Ruleaza din ambele parti inspre mijloc, dar lasa putin loc intre cele doua margini rulate.
6. Amesteca nucile cu zaharul pudra.
7. Mixeaza spuma albusurile, apoi incorporeaza-le in mixu cu nuci.
8. Pune crema in locul dintre marginile rulate.
9. Pune prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pana cand se rumeneste. Serveste cu zahar pudra.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro