Prajitura "Semafor"! Se face imediat, cu ingrediente simple!

Prajitura
Prajitura "Semafor"! Se face imediat, cu ingrediente simple!

Aceste prajiturele, pe gustul copiilor, au culori identice semafoarelor din toata lumea.

 

Ingrediente
2 si 1/3 cani de faina alba
1/8 lingurita sare
3/4 cana unt, moale
2/3 cana zahar tos
un ou mare, batut usor
3/4 cana zahar pudra
o lingura apa calda
colorant alimentar rosu, galben si verde
2 linguri gem de zmeura
Mod de preparare
Se
cern faina si sarea intr-un castron mare. In alt castron mare se bat cu mixerul, la viteza maxima, untul si zaharul, pana se fac crema. Se incorporeaza oul.
Se adauga amestecul de faina si se formeaza un aluat tare. Se preseaza in forma de disc, se infasoara in folie, se da la frigider 30 min.
Se incinge cuptorul la 200 °C.
Se ung cu unt doua tavi de prajituri. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 6 mm. Se taie cu un cutit ascutit in 40 dreptunghiuri de 2 x 6 cm. Cu un tipar rotund de 1 cm, se decupeaza cate trei gauri in jumatate dintre dreptunghiuri. Se pun prajiturile in tavi cu spatula, la distanta de 1 cm.
Se coc 15-20 min sau pana devin aurii, schimband locul tavilor la jumatatea timpului.
Se scot sa se raceasca pe gratar.
Se amesteca zaharul pudra cu apa si se formeaza o glazura groasa. Se imparte in trei. Se coloreaza glazurile cu rosu, galben si verde, amestecand colorantul pana nu mai raman vinisoare albe. Se topeste gemul intr-o craticioara, pe foc mic. Se ung cu gem bucati le negaurite si se lipesc deasupra cele cu gauri. Se umplu gaurile cu glazura colorata, in ordinea culorilor semaforului.
Sursa

Ingrediente

2 si 1/3 cani de faina alba
1/8 lingurita sare
3/4 cana unt, moale
2/3 cana zahar tos
un ou mare, batut usor
3/4 cana zahar pudra
o lingura apa calda
colorant alimentar rosu, galben si verde
2 linguri gem de zmeura

Mod de preparare


Se cern faina si sarea intr-un castron mare.

In alt castron mare se bat cu mixerul, la viteza maxima, untul si zaharul, pana se fac crema. Se incorporeaza oul.

Se adauga amestecul de faina si se formeaza un aluat tare. Se preseaza in forma de disc, se infasoara in folie, se da la frigider 30 min.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se ung cu unt doua tavi de prajituri. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 6 mm.
Se taie cu un cutit ascutit in 40 dreptunghiuri de 2 x 6 cm. Cu un tipar rotund de 1 cm, se decupeaza cate trei gauri in jumatate dintre dreptunghiuri. Se pun prajiturile in tavi cu spatula, la distanta de 1 cm.

Se coc 15-20 min sau pana devin aurii, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot sa se raceasca pe gratar.

Se amesteca zaharul pudra cu apa si se formeaza o glazura groasa.
Se imparte in trei. Se coloreaza glazurile cu rosu, galben si verde, amestecand colorantul pana nu mai raman vinisoare albe. Se topeste gemul intr-o craticioara, pe foc mic. Se ung cu gem bucati le negaurite si se lipesc deasupra cele cu gauri. Se umplu gaurile cu glazura colorata, in ordinea culorilor semaforului.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies