Prajitura cu cireste, reteta pentru incepatori, este foarte simpla. E gata in 5 pasi banali.
Ingrediente:
Pentru prajitura:
650 gr cirese
12 gr praf de copt
380 g faina de grau
300 gr zahar pudra
foarte putina sare
2 oua medii
300 ml de lapte
200 ml ulei de gatit
Pentru decor:
20 gr unt (topit)
30 gr zahar pudra
Mod de preparare:
1.
Spala si scoate samburii din cirese.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
3. Pune ingredientele pentru prajitura intr-un bol si amesteca foarte bine.
4. Transfera compozitia in tava si unge-o cu untul topit, amestecat cu zahar pudra.
5. Baga in cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: culinar.ro