Aceasta reteta de prajitura este foarte delicioasa si foarte simpla. Iata ce usor se prepara.
Ingrediente:
Pentru foi:
3 linguri miere
150 grame zahar pudra
2 oua
2 galbenusuri
200 g unt
450 grame faina
1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
300 grame nuci macinate
1 borcan mare gem/magiun de prune
Pentru crema de gris:
1/2 litru lapte
5 linguri gris
3/4 cana zahar
3 galbenusuri
100 grame unt la temperatura camerei
Pentru topping:
1/2 cana lapte cald
2 buc. ciocolata neagra
Mod de preparare:
Foi:
Puneti zaharul, untul si mierea intr-o cratita la foc mic.
Cand ingredientele s-au topit, luati cratita de pe foc.
Intr-un castron mare mixati faina cu praful de copt, apoi incorporati in acestea ouale si galbenusele.
Incorporati apoi treptat in castron compozitia obtinuta anterior din zahar, unt, miere, mixati pana cand obtineti un aluat omogen.