Prajitura cu frisca este un preparat simplu, care te duce cu gandul la copilarie. Gustul de pandispan cu frisca te cucereste pe loc.
Ingrediente: un litru lapte dulce, 250 g faina, 450 g zahar tos, 5 oua, 250 ml frisca, o lingurita cafea solubila, un pachet de foietaj, doua linguri de pudra de cacao, o conserva de ananas, un varf de lingurta de sare, fructe confiate
1) Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert şi, cand incepe să clocotească, se adaugă restul de lapte in care s-au dizolvat făina şi gălbenuşurile.
2) Se pun sarea, zaharul tos şi se amestecă încontinuu cu un tel ca să nu se lipească crema.
3) Se fierbe pană cand capătă aspectul unei creme mai groase, se ia de pe foc, se lasă să se răcească pînă cînd este călduţă, se adaugă frişca şi albuşurile mixate separat.
4) Se amestecă bine cu telul şi se lasă să se răcească complet.
5) Se coace, se însiropează cu sucul de ananas în care s-a dizolvat pudra de cacao şi cafeaua, apoi se pune pe o tavă.
6) Se toarnă deasupra jumătate din cremă, se presară ananasul tăiat cubuleţe, se pune restul de cremă şi se introduce la rece.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: jurnalul.ro