Acest desert are blat de bezea si creme delicioase, de vanilie si cacao.
Ingrediente
Zahar- 5 linguri (pentru blat I)+ 8 linguri (pentru crema)
Faina- 5 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt- 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao- 2 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Apa- 2 linguri (pentru blat I)
Oua- 5 (pentru blat I)
Sare- 1 praf (pentru blat I)
Albuş
de ou- 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra- 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet- 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou- 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie- 1 plic (pentru crema)
Lapte- 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro- 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala- 1/2 kg (pentru glazura)
Ciocolata
de menaj- 50 g (pentru glazura)
Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet.
Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.
Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma.
Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.
Sursa
Ingrediente
Zahar- 5 linguri (pentru blat I)+ 8 linguri (pentru crema)
Faina- 5 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt- 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao- 2 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri
(pentru crema)
Apa- 2 linguri (pentru blat I)
Oua- 5 (pentru blat I)
Sare- 1 praf (pentru blat I)
Albuş de ou- 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra- 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet- 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou- 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie- 1 plic (pentru crema)
Lapte- 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro- 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala- 1/2
kg (pentru glazura)
Ciocolata de menaj- 50 g (pentru glazura)
Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet.
Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.
Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma. Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro