Aceasta prajitura se poate prepara de Paste sau cu orice alta ocazie.
Ingrediente:
Pentru blat:
75 g faina
175 g zahar
5 albusuri
1 lingurita sare de lamaie
un praf de sare
cateva picaturi esenta de vanilie
Pentru glazura:
200 g zahar pudra
3 linguri zeama de lamaie
colorant alimentar galben
10 oua de zahar
Mod de preparare:
Cerne faina si 125 de grame de zahar.
Intr-un bol, amesteca albusurile cu sarea de lamaie si mixeaza-le pana se fac spuma. Adauga peste ele treptat zaharul ramas si amesteca bine din nou.
Apoi, toarna in aceasta compozitie faina si zaharul cernute, esenta de vanilie si mixeaza-le.
Pune compozitia intr-o tava si las-o la cuptorul preincalizit la 180 de grade 30 de minute.
Prepara glazura din zaharul pudra cernut, zeama de lamaie mixate bine.
Poti pune peste glazura fructe congelate sau proaspete, taiate marunt, fulgi de cocos, de migdale sau ciocolata rasa. Serveste prajitura rece!
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro