Prajitura cu crema de branza si struguri este, de fapt, un cheesecake clasic.
Ingrediente
Aluat:
300 g biscuiti
150 g unt
Crema:
300 g crema de branza
200 g mascarpone
200 g zahar pudra
200 g frisca lichida
3-4 picaturi de extract de vanilie
10 g gelatina
boabe de struguri albe si negre
Mod de preparare
Sfarama biscuitii in robotul de bucatarie si amesteca-i cu untul topit, apoi asaza-i pe fundul unei forme de tort detasabile. Separat, prepara crema, amestecand mascarpone cu crema de branza, zaharul pudra si vanilia. Intr-un bol mic, dizolva gelatina in putina apa calda, apoi adauga in compozitia de branza si amesteca bine totul pana obtii o crema omogena.
Imparte crema in doua. Adauga o parte peste biscuiti, acopera toata suprafata cu boabe de struguri, apoi toarna si restul de crema. Decoreaza cheesecake-ul cu frisca. Baga-l la rece cel putin 2-3 ore inainte de a-l servi.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro