Prăjitura Tăvălită se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură tăvălită.
Rețetă de Prăjitură Tăvălită
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Supă cremă de usturoi. O adevărată delicatesă!
Citește și: Melcișori cu cremă de cacao. Absolut delicioși!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Pentru pandișpan:
- 5 oua
- 50 g unt
- 200 g faina
- 200 g zahar
- sare
- O esență de vanilie
- coaja rasa de lămâie (opțional)
- 5 linguri apa clocotita
Pentru glazura:
- 350 g zahar
- 50 g cacao
- 250 ml apa
- 65 g unt
- O esență de vanilie
Pentru decor:
- 150 g fulgi de cocos
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Ouăle se sparg în 2 boluri diferite. Pe măsură ce albușurile sunt amestecate cu un praf de sare, cu ajutorul unui mixer, se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și se amestecă din nou până când se formează o spumă tare, fermă și strălucitoare.
- Se amestecă gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, esență de vanilie și coajă rasă de lămâie până se formează o spumă, la care se adaugă untul topit și călduț, dar
- Se adaugă jumătate din cantitatea de albușuri bătut, cu lingura, și aluatul va fi cremos pe parcurs. Apoi, folosiți o spatulă pentru a amesteca aluatul cu albușurile rămase. Se pune compoziția pe hârtie de copt într-o tavă de cuptor dreptunghiulară și se coace la 180 de grade, timp de 15 minute. Apoi se scoate din cuptor și se pune la răcit.
- Glazura se face până când aluatul se coace. Pentru a preveni formarea de cocoloașe, pudra de cacao și zahărul se amestecă înainte de a adăuga apă. Apoi, se pune pe foc. În momentul în care s-a încălzit, se adaugă untul. Se ține pe foc până când se formează o cremă fără cocoloașe și zahărul este complet dizolvat.
- Imediat apoi, se taie dreptunghiuri din aluatul răcit, se înmoaie în glazură, apoi se trec prin cocos. În tot acest timp, lucrăm cu degetele. Ne asigurăm că glazura ajunge uniform în fiecare parte, astfel încât pandișpanul să fie văzut atunci când glazură este aplicată uniform pe toată partea aluatului, lăsând interiorul gălbui.
- Se pun pe o tavă și se lasă la zvântat până se consumă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.