Cântăreața a pregătit, pas cu pas, prăjitura tăvălită, la care a adăugat și două ingrediente surpriză, dar care o fac să fie mult mai gustoasă.
Anna Lesko obișnuiește să își bucure urmăritorii de pe rețelele de socializare, cu diverse rețete, pe care le postează pe contul său de Youtube. De această dată, artista a pregătit o prăjitură delicioasă, însă nu orice prăjitură, ci cea tăvălită prin fulgi de cocos. În plus, pe lângă ingredientele necesare în mod obișnuit pentru prepararea acestui desert, a mai adăugat și alte două, care aduc un plus de savoare prăjiturii.
Prăjitură tăvălită, pregătită de Anna Lesko
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente pentru pandișpan
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 6 ouă
- 50 g unt topit
- 5 linguri apă clocotită
- esență de vanilie
- coajă de lămâie
- coajă de portocale
- un praf de sare
- 200 g vișine în propriu suc
Ingrediente pentru glazură
Citește și: Viorel Lis, prima reacție după ce s-a scris că a MURIT. În ce ipostază l-a filmat Oana Lis- kanald.ro
- 400 g zahăr
- 50 g cacao
- 300 ml apă
- 80 g unt
- 2 bucăți de cocos proaspăt
- 50 g praf de cocos
Mod de preparare
- “Vă propun să facem tăvălite, în felul meu, de ce spun în felul meu? Pentru că voi introduce două ingrediente și anume, cocos proaspăt și vișină în propriul ei suc. Pentru pandișpan avem nevoie de următoarele: unt, coajă de portocală, de lămâie, apă fiartă, avem nevoie de esența de vanilie, avem nevoie de făină pe care o vom introduce treptat în toată povestea aceasta, avem nevoie de zahăr, albușul, separăm de gălbenuș și o să batem gălbenușul cu zahăr și albușul cu zahăr și vom introduce toată chestia asta, iarăși treptat în acest al nostru aluat.
- Haideți să vedem cum prepar eu restul, pentru că mai urmează și glazură.
- Aici avem albușurile cu un praf de sare și zahăr.
- Aici am bătut gălbenușul cu zahăr, punem coaja de portocală și de lămâie, esența de vanilie și mixăm. Adăugăm untul topit care s-a răcit un pic, 5 linguri de apă clocotită, treptat adăugăm și făină, până obținem un aluat lipicios. Acum trecem la spuma noastră, tot așa se adaugă din aproape în aproape.
- Jumătatea cealaltă din crema aceasta albă, o păstram pentru mai târziu. Și peste spuma rămasă, adăugăm aluatul nostru. Turnăm apoi peste vișinele în suc propriu pe care le-am așezat deja în tava tapetată cu hârtie de copt și o lăsăm la 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- În timp ce mă ocup să rad acest cocos delicios, ca să avem în ce înveli a ce urmează, avem puțină treabă cu glazura. Am pus zahăr, am pus cacao, am pus unt și o să pun un pic de apă și mergem imediat la aragaz.
- Scoatem tava din cuptor și prăjitura o punem pe acest grilaj, să se răcească. Ce bine arată!
- Tăiem prăjitura în cubulețe potrivite, le aruncăm aici frumos (n.r. în glazură) și apoi trecem la cocosul proaspăt ras și apoi cel uscat praf și se obține această textură frumoasă.” , a explicat Anna Lesko, pas cu pas, în filmulețul postat.