Vanilie? Ciocolata? Ce sa fie? Si blatul? Hm….textura nisipoasa, aromat si delicios? Sau insiropat si crocant ? Greu de ales, asa-i?
Prajitura asta le intruneste insa pe toate patru. Orice ai prefera aceasta e alegerea ideala. Nu poti gresi cu ea la nici o sarbatoare, va fi in garantat desertul vedeta.
Timp de preparare: 2 ore
Cantitate: aproximativ 1 prajitura- cca 30buc
Ingrediente:
Blatul 1- pandispan si mac:
6 albusuri
180 g zahar
120 g mac
3 linguri nuca de cocos
3 linguri faina
1 praf de copt
1 praf de sare
Crema de vanilie:
6 galbenusuri
150 zahar
3 linguri amidon – sau 3 linguri de faina
250 ml lapte
200 g unt – 1 pachet( la temperatura camerei)
esenta de vanilie sau o pastaie
Sirop de zahar caramel:
180g zahar
100g apa
Blatul 2- biscuiti
150 g-200g biscuiti obisnuiti (populari sau petite beure)
siropul de zahar ars – preparat anterior
Glazura de ciocolata
200 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida( sau smantana pentru gatit)
100 g unt
1-2 linguri miere( optional)