Prajitura "Tunisiana" este un desert incredibil de bun. Se face usor si nu necesita mult timp pentru creme si blaturi.
Ingrediente:
Pentru blat:
8 albusuri
10 linguri zahar
150-200 g nuci prajite si zdrobite (nu macinate!)
5 linguri faina
praf de copt (jumate de plic)
ulei sau unt topit
Pentru crema:
8 galbenusuri
8 linguri de zahar
5 linguri de faina
5 linguri de lapte
100 g unt
praf de sare
1kg frisca batuta (tare)
Preparare:
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul praful de copt si se
Crema se face din galbenusurile frecate cu sarea si zaharul dupa care se adauga laptele si faina inainte de a se pune pe foc. La foc mic se amesteca cu telul tot timpul 10-15 min pana se ingroasa (daca vi se pare ca nu sa ingrosat destul puteti adauga putin amidon sau asteptati sa se raceasca si va deveni mai tare).
La sfarsit cand s-a mai racit adaugati untul si lasati sa se raceasca.
Blatul dupa ce s-a copt si racit se aseaza pe platou cu nucile in sus, peste se pune crema rece si deasupra frisca. Dupa gust se mai presara nuci peste frisca.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro