Prăjitura Valurile Dunării se face destul de repede, dar arată demențial. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum trebuie să preparați acest desert.
Dacă nu știați de unde vine denumirea acestei prăjituri, este foarte simplu. Pe glazura de ciocolată se fac valuri, cu o furculiță. Bineînțeles că puteți lăsa ciocolata și simplă, fără să faceți modele, dar nu ar mai avea același farmec.
Prăjitura Valurile Dunării, un desert spectaculos
Această prăjitură face parte din categoria deserturilor care se pot lăuda cu un aspect spectaculos. Deși pare greu de preparat, prăjitura Valurile Dunării se face, în realitate, extrem de ușor.
Este vorba despre un blat clasic, pe care îl veți împărți în două și veți pune și cacao, dar și vișine, o budincă de vanilie parfumată și cremoasă și bineînțeles, o glazură de ciocolată, pentru ca desertul să fie perfect.
Alegeți vișine fără sâmburi, pentru că sunt mult mai practice. Le puteți folosi atât pe cele din compot, cât și pe cele congelate. Dacă optați pentru a doua variantă, scoateți vișinele din congelator cu cel puțin două ore înainte de a prepara prăjitura.
Ingrediente pentru blat:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 4 ouă
- 150 gr zahăr
- 350 gr făină
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- un plic de praf de copt
- o lingură de cacao
- 200 gr vișine
Ingrediente pentru cremă:
- 400 ml lapte
- un plic de budincă de vanilie
- 200 ml smântână lichidă
- 3 linguri zahăr
- esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 ml smântână lichidă
Cum se prepară prăjitura Valurile Dunării
În primul rând, apucați-vă să pregătiți blatul. Într-un castron, mixați ouăle cu zahărul, până veți obține o spumă. Apoi începeți să adăugați laptele și uleiul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Făina și praful de copt se adaugă la final. Omogenizați bine compoziția și împărțiți-o în două părți egale. O parte o lăsați albă, iar în cealaltă puneți cacaoa.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția albă. Deasupra acesteia puneți și aluatul care conține cacao. Scurgeți foarte bine vișinele și apoi le puneți deasupra prăjiturii, cât mai uniform.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați prăjitura să se coacă, pentru aproximativ 40 de minute. Între timp, pregătiți crema.
Puneți într-o cratiță laptele cu zahărul, cu esența de vanilie și cu budinca de vanilie și lăsați-o pe foc mic. Amestecați mereu în cremă, până când se va îngroșa. Lăsați crema să se răcească.
Smântâna dulce se bate foarte bine și când s-a îngroșat, o puneți peste crema de vanilie. Amestecați foarte bine în compoziție.
Când blatul prăjiturii s-a răcit, turnați peste el budinca de vanilie și nivelați frumos. Pentru glazură topiți ciocolata cu smântâna lichidă și lăsați-o să se răcească puțin, nu de tot. Apoi turnați-o peste prăjitură și cu ajutorul unei furculițe, faceți valuri în glazură, pentru un aspect perfect. Prăjitura Valurile Dunării se lasă la rece măcar o oră și de-abia după aceea o puteți tăia.