Prajitura "Visinica"! Cea mai pufoasa reteta, ca la mama acasa!

Prajitura
Prajitura "Visinica"! Cea mai pufoasa reteta, ca la mama acasa!

Aceasta este cea mai simpla reteta de prajitura cu visine, gata imediat si foarte pufoasa.

 

Ingrediente:
500 gr visine
8 linguri cu varf faina
8 oua
300 gr zahar
4 linguri ulei
o fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala
2 plicuri praf de copt (de preferat cu sofran)
un praf sare
o lingura zeama de portocala
Mod de preparare:
Spala
visinele si scoate-le samburii. Lasa-le apoi intr-o sita la scurs. Bate albusurile spuma tare, imperuna cu un praf de sare. Incorporeaza apoi zaharul treptat continuand sa mixezi pana cand acesta se topeste. Adauga apoi galbenusurile, pe rand. Incorporeaza apoi cate o lingura de faina iar la final cate o lingura de ulei.
La final adauga praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala.
Dupa ce totul s-a incorporat foarte bine, adauga o lingura de suc de portocale si amesteca usor, cu ajutorul unei spatule. Toarna compozitia in tava. Intr-o farfurie adauga putina faina. Inainte de a pune visinele peste prajitura, tavaleste-le cu partea taiata in faina. Asaza visinele peste blat cu partea pudrata in jos.
Coace prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Inainte de a servi prajitura las-o sa se raceasca foarte bine, la temperatura camerei. Tai-o cubulete, sau romburi si presar-o cu zahar pudra la suprafata.
Sursa

Ingrediente:

500 gr visine
8 linguri cu varf faina
8 oua
300 gr zahar
4 linguri ulei
o fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala
2 plicuri praf de copt (de preferat cu sofran)
un praf sare
o lingura zeama de portocala

Mod

de preparare:


Spala visinele si scoate-le samburii. Lasa-le apoi intr-o sita la scurs. Bate albusurile spuma tare, imperuna cu un praf de sare. Incorporeaza apoi zaharul treptat continuand sa mixezi pana cand acesta se topeste. Adauga apoi galbenusurile, pe rand. Incorporeaza apoi cate o lingura de faina iar la final cate o lingura de ulei.

La final adauga praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala.
Dupa ce totul s-a incorporat foarte bine, adauga o lingura de suc de portocale si amesteca usor, cu ajutorul unei spatule. Toarna compozitia in tava. Intr-o farfurie adauga putina faina. Inainte de a pune visinele peste prajitura, tavaleste-le cu partea taiata in faina. Asaza visinele peste blat cu partea pudrata in jos.

Coace prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata si este bine patrunsa in interior.


Inainte de a servi prajitura las-o sa se raceasca foarte bine, la temperatura camerei. Tai-o cubulete, sau romburi si presar-o cu zahar pudra la suprafata.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies