Prajitura "Visul fructelor"! E gata in 10 minute, fara COACERE

Prajitura
Prajitura "Visul fructelor"! E gata in 10 minute, fara COACERE

Prajitura "Visul fructelor" este un desert delicios, care te cucereste pe loc! Trebuie sa il incerci si tu macar o data.

Ingrediente

350 g iaurt simplu cremos (tip cel grecesc)
150 ml smantana pentru frisca
200 g zahar pudra
5 folii de gelatina( 10 g)
250 g fructe proaspete (am folosit mure,capsune,coacaze rosii ,afine)
1 lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat)
10-11 piscoturi
fructe proaspete pentru decor

Mod de preparare


Dupa cum am spus ,se prapara extrem de simplu.Intai

punem gelatina la hidratat in apa rece. Iaurtul il amestecam cu zaharul pana ce acesta se topeste .Folositi un iaurt gras,cremos sau unul normal bine scurs.

In aceasta compozitie punem vanilia si fructele taiate,dupa caz in bucatele micute. Gelatina o topim la baie de aburi sau la microunde ,fara a o fierbe  si ,dupa ce s-a racit ,o incorporam la frisca.

Mixam smanatana pentru frisca si o amestecam cu gelatina.
Pentru a nu se forma cocoloase de gelatina ,puneti cate doua -trei linguri de frisca in gelatina si amestecati delicat ,apoi incorporati la frisca ramasa.

Amestecam cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos. Acoperim cu folie alimentara o forma de chec si turnam compozitia si deasupra punem piscoturile. Eu nu le insiropez pentru ca imi plac asa  dar ,daca va plac mai moi treceti-le printr-un sirop sau zeama din compot.


Sau, preparati un sirop din 150 ml apa ,1 lingura de zahar (sau dupa gust) si vanilie, toate amestecate pana se topeste zaharul. Puneti la rece cateva ore sau cel mai bine,peste noapte.

Rasturnati prajitura pe un platou si decorati-o cu fructe proaspete, frisca sau ciocolata.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sursa: retetefeldefel.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies