Aceasta reteta de prajiturele este foarte usor de facut si este gata imediat.
Ingrediente:
310 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
115 gr unt nesarat
200 gr zahar
2 oua
340
coaja rasa de la o portocala
3 linguri suc de portocala
Pentru glazura:
350 gr zahar fin
coaja rasa de la o portocala
3 linguri suc de portocala
Mod de preparare prajiturele cu glazura de portocala:
1. Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius.
2. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol.
3. Mixeaza untul cu zaharul timp de 2-3 minute, apoi pune ouale, cate unul pe rand.
4. Dupa ce se omogenizeaza, pune branza ricotta, coaja de portocala si sucul de portocala. Omogenizeaza.
5. Pune ingredientele uscate peste compozitie si amesteca foarte bine. Trebuie sa se formeze un aluat consistent.
6. Ia cate o lingura din compozitie si pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
7. Baga tava in cuptor pentru 15-18 minute. Scoate apoi si lasa la racit pe un gratar.
Glazura prajiturele cu glazura de portocala:
8. Amesteca zaharul fin cu coaja de portocala si sucul de portocala. Omogenizeaza.
9. Acopera fiecare prajitura cu aceasta glazura.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro