Prăjiturelele cu bezea, presărate cu fulgi colorați reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați este de 30 de minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp de r ă cire – o oră
Timp total – o ora si 45 de minute
Re ț eta de Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați este pentru 4 persoane
Ingrediente – Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați
Ingrediente pentru aluat:
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
- 125 de grame de unt, la temperatura camerei
- 50 de grame de zahăr pudră
- 1 gălbenuș de ou
- 150 de grame de făină albă
Ingrediente pentru bezea:
- 2 albușuri de ou
- 100 de grame de zahăr alb granulat
- O jumătate de linguriță de zeama de lămâie
Ingrediente pentru decor:
- fulgi colorați comestibili (de exemplu, confetti de zahăr sau steluțe din zahăr)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Prăjiturele cu bezea, presărate cu fulgi colorați
Pasul 1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt.
Pasul 2. Într-un bol mare, amestecați 125 de grame de unt, la temperatura camerei și 50 de grame de zahăr pudră, până când se obține un amestec pufos. Adăugați gălbenușul de ou și amestecați până când se încorporează bine.
Pasul 3. Adăugați 150 de grame de făină alba și amestecați până când se formează un aluat omogen.
Pasul 4. Coaceți prăjiturile în cuptorul încălzit pentru 10-15 minute sau până când marginile devin ușor aurii. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească complet.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Pasul 5. Într-un bol curat, bateți 2 albușuri de ou cu un mixer electric până când se formează vârfuri moi. Adăugați treptat 100 de grame de zahăr alb granulat și o jumătate de linguriță de zeama de lămâie și continuați să mixați până când bezeaua devine lucioasă și fermă.
Pasul 6. Puneți bezeaua într-un sac de patiserie și presați-o cu grijă pe prăjiturile răcite. Presărați fulgii colorați pe deasupra.
Pasul 7. Păstrați prăjiturile la frigider timp de cel puțin o oră, astfel încât bezeaua să se întărească. Servește prăjiturile cu bezea, presărate cu fulgi colorați ca și desert sau la ceai.
Pasul 8. În plus, de menționat este și faptul că fulgii colorați se pot înlocui cu orice alte topping-uri, precum și fulgi de ciocolată albă, fulgi de cocos, migdale sau nuci mărunțite, chiar și câteva cubulețe de căpșune sau orice alt fruct dorit. De asemenea, acest desert se poate consuma în siguranță și de cei mici, ba chiar mai mult, este un desert plăcut de aceștia și datorită modului colorat în care arată.
Prăjiturelele cu bezea, presărate cu fulgi colorați sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Idei de rețete pentru un mic dejun romantic. Cum să îl cucerești cu gustări simple!