Este Joia Mare și gospodinele deja s-au apucat de pregătirea pentru masa de Paște, de pe care nu au cum să lipsească... prăjiturile! Iată rețete de prăjituri de Paște.
Foarte multe gospodie au început astăzi, în Joia Mare, să pregătească bucatele pentru masa de Paște. Fiecare femeie vrea să își răsfețe familia cu cele mai bune și gustoase preparate, fie că vorbim despre aperitive, fel principal, ciorbe sau copturi. Astfel, dacă vreți să aveți, cu adevărat, cea mai bună masă de Paște, prăjiturile nu pot lipsi din peisaj și pentru a vă scăpa de o muncă în plus, am adunat pentru voi cele mai bune rețete de prăjituri de Paște, deci, să-i dăm bice.
Prăjturi de Paște. Cele mai bune rețete de prăjituri de Paște
Rețete prăjituri de Paște. Prăjitura Albă ca Zăpada- preferata copiilor!
Prăjitura Albă ca Zăpada este destul de simplu de realizat și vă garantăm că va fi preferata copiilor.
Prăjituri de Paște. Amestecăm într-un castron ou, laptele și zahărul și le batem bine cu un tel, până ce zahărul se topește și toată compoziția se omogenizează.
Apoi, topim untul și îl adăugăm în această compoziție, pe care o vom amesteca continuu. Stingem amoniul cu zeamă de lămâie și le adăugăm în compoziție, pe care o vom completa cu făină, până ce aluatul va fi compact, elastic și nu se va mai lipi de mâini.După ce aluatul este gata, îl împărțim în trei și îl punem la frigider, până se întărește puțin, preîncălzim cuptorul și întindem toate cele trei bucăți de aluat, pe dimensiunea tăvii, până ce obținem o foaie subțire.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem aluatul în cuptor, preș de aproximativ 10 minute.Rețete de prăjituri de Paște. Pentru cremă, avem nevoie de 5-600 ml de lapte dulce, două linguri de zahăr, cinci linguri de făină, 100 grame de unt și coaja rasă de la o portocală. După ce împărțim cantitatea de lapte în două, punem cam 3-400 grame la fiert, pe foc mic, și aăugăm și zahărul.
Lăsăm la fiert până ce compoziția va avea consistență de cremă, și după ce luăm recipientul de pe foc, adăugăm și coaja rasă de portocală, și lăsăm la răcit.
Prăjituri de Paște-cea mai bună prăjitură cu biscuiți
Pentru prăjitura de Paște cu biscuiți, vom avea nevoie de: 500 grame de biscuiți măcinați fin, cu ajutorul unui făcăleț, 9 linguri de lapte fierbite, 300 grame zahăr pudră, 250 grame margarină, 2 plicuri de zahăr vanilat, 10 ml esență de rom, 10 ml esență dem igdale, 200 gr
nucă măcinată, 20 gr cacao 200 gr ciocolată menaj și 4 linguri de ulei.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Amestecăm biscuiții, laptele, zahărul, margarina și zahărul vanilat până seomogenizează și împărțim crema în două. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, adăugăm prima parte de cremă pe care o amestecăm cu cacao, nucă și esență de rom. Apoi, adugăm estnța de migdale, în cea de-a doua parte de cremă, și întindem uniform peste primul strat. Topim ciocolata la abur, incorporam ușor uleiul, și o adăugăm deasupra prăjiturii. Lăsăm la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem servi cu înghețată sau fructe proaspete.
Citeste si: Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște
Prăjituri de Paște: Negresă cu merișoare, o rețetă extrem de simplă
Pentru această rețetă de Paște vom avea nevoie de: două căni de făină, o cană de zahăr, o cană de merișoare, trei linguri de cacao, o linguriță de praf de copt, o cană de apă, jumătate de cană de ulei și un borcan de gem- eu folosesc magiun, dar puteți folosi orice, în funcție de preferințe.
Punem într-un vas ingredientele uscate: făina, cacao, zahărul și praful de copt, le amestecăm și adăugăm treptat, amestecând continuu, zahărul și uleiul. După ce mixăm ingredientele până ce compoziția se omogenizează, adăugăm merișoarele, pe care le puteți înlocui cu orice, în funcție de preferințe, de la nuci, până la alune, stafide sau fructe confiate.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția și o punem în cuptorul preîncălzit. Când începe să se desprindă de marginile tăvii, înseamnă că începe să fie gata. După ce o scoatem de la cuptor, o lăsăm 20-30 de minute pe un grătar, până se răcește, o tăiem cubulețe și o ținem într-un cloche, pentru a nu se usca.
Rețetă pentru Paște. Prăjitura bunicii, NUCI UMPLUTE, va face senzație pe masa de Paște
Această prăjitură de Paște era preparată foarte des, de bunicile noastre, care făceau cele mai bune nuci umplute. Pentru a ne reaminti gustul copilăriei, iată rețeta de nuci umplute. Pentru aluat, avem nevoie de: 200g de unt (preferabil cu 80% grăsime), 650g de făină (începe cu 600 de grame şi mai adaugă în cazul în care consideri că e nevoie; aluatul trebuie să iasă moale, dar suficient de ferm încât să poţi lucra uşor cu el), 4 ouă (3 dacă sunt foarte mari), 3-4 linguri de zahăr (în funcţie de cât de dulce îţi doreşti să fie aluatul, doar ţine cont de faptul că poţi tăvăli nucile umplute prin zahăr pudră la final), 1 pliculeţ de praf de copt.
Pentru cremă, vom folosi:- marginile rămase după cosmetizarea „cojilor"+ biscuiţi simpli, cât e necesar ca să obţii după combinarea celor două o cantitate de aproximativ 200 de grame, 150 g de zahăr pudra, 200g de nuca mărunţită, o esenţă de rom, o lingură plină de cacao de bună calitate, lapte- aproximativ 200 ml sau cât e nevoie pentru a aduce crema la consistentă dorită.
Mod de preparare prăjitură de Paște NUCI UMPLUTE: adaugă ouăle unul câte unul. Încorporează treptat făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt. Frământă uşor aluatul, doar cât să îl aduci la un loc într-o bilă.Formează biluţe de aproximativ 5-7 grame din aluat- este suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. Fă doar câteva, însă, încearcă-le în formă şi ajustează-le apoi dimensiunea în funcţie de cât e nevoie.
Unge forma în interior cu ulei sau unt topit, pune biluţele de aluat în ea, pune forma pe aragaz, preseaz-o bine şi las-o pe foc pentru câteva minute pe ambele părţi. După prima „tură" vei ştii exact care este timpul ideal de coacere. Când sunt gata, „cojile" se vor desprinde uşor de pe formă. Dacă e cazul, le poţi ajuta uşor cu vârful unui cuţit sau cu o furculiţa.
De cele mai multe ori cojile din aluat nu vor ieşi perfecte, aşa că ajustează-le marginile cu ajutorul unui cuţit şi păstrează bucăţelele pentru crema. Pentru a prepara crema doar amestecă bine ingredientele menţionate mai sus şi adaugă cât lapte e nevoie pentru a o aduce la consistentă dorită. Umple cojile cu crema şi lipeşte-le uşor. Şterge excesul de pe margini cu un şerveţel de bucătărie.
Rețete de paște: Prăjitura Carpați, gustul de sărbătoare al copilăriei
Pentru această prăjitură de Paște, vom avea nevoie de: patru ouă, 300 grame zahăr, 300 ml ulei, 300 ml lapte, o linguriță de bicarbonat, făină cât cuprinde- pentru blat. Pentru cremă: 400 grame zahăr, 12 linguri făină, 1,5 l lapte, 250 grame margarină, iar pentru glazură, vom folosi: 200 grame ciocolată amăruie, 200 ml lapte, 2 linguri ulei și, dacă vreți, nucă măcinată.
Mixam ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Adaugam laptele si il incorporam. Adaugam faina si bicarbonatul si framantam pana obtinem un aluat ferm. Impartim aluatul in 8. Pe masa unsa cu putin ulei intindem pe rand foile de aluat. Ungem dosul unei tavi cu putin ulei, sau puteti pune hartie de copt. Mutam foaia pe tava ruland-o pe sucitor fiindca altel, fiind foarte subtire, s-ar putea rupe. Coacem la 150 grade cam zece minute.Acum că foile sunt gata, iata cum facem crema.
Rețetă de Paste Prajitură Carpati. Caramelizam zaharul cu mare atentie sa nu il ardem fiindca devine amar. Imediat ce zaharul a fost caramelizat adaugam cele 12linguri de faina si amestecam pana este incorporata in caramel. Dupa ce faina a fost dizolvata adaugam laptele si lasam la fiert pana ce crema se ingroasa usor. Peste crema adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Dam crema la rece.
Asamblam prajitura punand pe fiecare foaie cate un strat de crema si terminand cu un strat de crema deasupra. Dam prajitura la frigider cateva ore sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema( e de preferat sa o lasati peste noapte la rece). Dupa ce s-au inmuiat foile taiem cu un cutit marginile. Taiem prajitura in doua pe lungime. Fiecare din cele doua bucati le vom taia pe diagonala. Triunghiurile obtinute le vom lipi doua cate doua. Topim ciocolata impreuna cu laptele si uleiul la bain marie. Glazuram prajitura și e gata de servit, bineințeles, dupa racire.