Prapurul, cunoscut și ca prapor, prapure, prapore, este membrana care învelește organele interne ale mielului. Este format în mare parte din grăsime. Va da un gust deosebit de bun drobului!
Prapurul dă, an de an, gustul special al drobului de Paşte. În plus, prapurul este cel care împiedică drobul să nu se sfarăme, ținând legată toată umplutura.
Ce este drobul
Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.
Citeste si: Rețetă drob pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!
Care sunt ingredientele principale pentru drob
Prapurul. Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi), verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte).
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Măruntaiele fierte și tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente și condimente (sare, piper).
Citeste si: Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!
Prapurul este cel care ține toată compoziția la un loc.
Câte calorii are drobul de miel
Drobul de miel are puține calorii şi poate constitui aperitivul perfect.
Citeste si: Ouă de Paște. Cum se fierb corect? Multă lume face această greșeală
Greșeala pe care o fac mullți când prepară drobul
Este foarte important să spălăm bine organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.
Citeste si: 5 greseli pe care le faci cand gatesti carne de miel
Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească.
Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. VEZI AICI REȚETA PENTRU CEL MAI BUN DROB