Prefectul Capitalei, declarații despre o posibilă stare de urgență în București: „Astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri”

Prefectul Capitalei
Prefectul Capitalei despre starea de urgență in București

Gheorghe Cojanu, actualul prefect al Municipiului București, își exprimă îngrijorarea cu creșterea alarmantă a cazurilor de infectări cu noul Coronavirus, în vederea cărora sunt necesare noi măsuri de siguranță.

Este un lucru știut că situația Capitalei se înrăutățește pe zi ce trece în ceea ce privește numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Ultimele zile au adus cu ele un val de măsuri noi, printre care închiderea activității interioare a restaurantelor, a cazinourilor și a sălilor de jocuri de noroc, cu scopul de a îi proteja pe locuitorii Bucureștiului.

Oamenii sunt din ce în ce mai îngrijorați și deopotrivă curioși în legătură cu posibilitatea instaurării unei noi stări de urgență și caută răspunsuri în această privință.

Prefectul Capitalei a fost intrebat despre revenirea la starea de urgență în mai multe rânduri pe parcursul ultimelor zile, iar în final a declarat că nu este de părere că aceasta este necesară în momentul de față. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Deocamdată nu. Din păcate, după cum ați remarcat, ieri au fost peste 200, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, ceea ce este grav! Lumea trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să ne protejăm! Dar nu că ne protejăm

pe noi, ci trebuie să îi protejăm inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea cetățenilor respectă aceste restricții care nu sunt convenabile nimănui, dar le respectă. Alții în schimb invocă tot felul de motivații.”

Mortalitatea la mia de locuitori este terifiantă

”Deocamdată, indicele nu a fost publicat. Indicele se referă la mortalitatea la mia de locuitori, să nu faceți confuzie, și îmbolnăvirile sunt alt indice.

Dar, dacă această rată de incidență va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme.” a declarat Gheorghe Cojanu astăzi.

Conform spuselor prefectului, mai este drum lung până la instaurarea unei noi stări de urgență în București, dat fiind faptul ca ne aflăm departe de pragul superior la care este nevoie să ajungă rata mortalității pentru a fi adoptate asemenea restricții. El însă nu exclude deloc această posibilitate.

”Starea de urgență va fi impusă dacă se va ajunge la 3. Dar ne putem aștepta, ne putem aștepta! Deocamdată incidența este dată pe București. Ieri era 1,86”, a declarat Gheorghe Cojanu.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Raed Arafat, avertisment dur: „E posibil să ajungem să alegem între pacienți, ca în Italia”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies