Fripturile merg de minune cu o garnitură alături. Dacă este și sănătoasă, cu atât mai bine. Noi am găsit 5 rețete de garnituri cu puține calorii, dar extrem de delicioase.
Chiar dacă toamna a venit, vremea ține în continuare cu noi, ceea ce înseamnă că încă ne mai putem bucura de un grătar alături de cei dragi. Așa cum știm cu toții, fripturile suculente fac o excelentă pereche cu garniturile.
Ce garnituri sănătoase alegem pentru fripturile de porc
Clasicii cartofi prajiti sunt consumați de cele mai multe ori, atunci când servim friptură.
Iată 5 rețete, care vor fi cu siguranță pe placul tuturor.
Cartofi wedges
Cartofii wedges îi pot înlocui cu succes pe cei prăjiți, mai ales dacă vă numărați printre persoanele care obișnuiesc să consume acest aliment lângă carne. Avantajul este că aceștia sunt mai sănătoși și mai blânzi cu silueta.
Pentru cartofii wedges aveti nevoie de urmatoarele ingredinte:
- 5 cartofi
- 3 linguri ulei
- o lingură de pudra de usturoi
- o lingură boia de ardei
- sare
- piper
Curățati și spălați cartofii, apoi tăiați-i în felii mai groase. Turnați uleiul peste cartofi și amestecați bine.
Într-un castron amestecați sarea și piperul cu boia și cu usturoi și puneți totul peste cartofi.Puneți hârtie de copt într-o tavă, așezați cartofii și băgați-i la cuptor pentru 40- 45 de minute. Din când în când, mai întoarceți cartofii, să nu se ardă. După ce sunt gata, puteți să adăugați deasupra parmezan ras.
Orez cu legume
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
O altă garnitură care merge de minune cu friptura de porc este și orezul cu legume. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:
- 250 g orez
- o ceapă medie
- doi morcovi
- sare
- piper
Ceapa trebuie curățată și tocată mărunt. După aceea, căliți-o în puțin ulei.
Lăsați pe foc până când se înmoaie orezul și observați că se leagă. La final, puneți sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.
Fasole verde la tigaie
Dacă vorbim de garnituri sănătoase, nu putem ignora nici fasolea verde. Pentru a pregăti această mancare, care poate fi servită și ca atare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 600 g fasole verde
- 5 roșii medii
- 6 căței de usturoi tocați
- 3-4 cepe medii
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel tocat
Tăiați fasolea în bucăți și opăriți-o în apă cu sare.
După aceea, trebuie să o treceți pe sub apă rece și o lăsați să se scurgă bine. Între timp, tocați mărunt ceapa și căliți-o. Când este gata, adăugați și fasolea în tigaie, dar și jumătate din roșiile tăiate bucățele.Lăsați pe foc câteva minute și mai amestecați din când în când. După aceea, puneți și cealaltă jumătate din cantitatea de roșii, adăugați usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Lăsați fasolea să fiarbă, acoperită cu un capac, pentru a se frăgezi mai bine.
Garniturile rafinate, alegerea ideală
În cazul în care vreți să pregătiți o masă festivă, vă sugerăm ca lângă friptură să serviți și o garnitură puțin mai sofisticată. Nu vă gândiți că este ceva greu de făcut, dar aspectul și gustul acestei garnituri sunt cu totul speciale. În plus, puteți consuma cartofii cu roșii la cuptor și ca fel principal.
Cartofi cu roșii la cuptor
Ingrediente:
- 5 cartofi mari
- 4-5 roşii mari
- o ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 3 ouă
- 150 g telemea de oi
- 3 linguri smântână
- 3 linguri ulei
- rozmarin
- piper
- sare
Puneți cartofii la fiert în coajă. După ce se fierb, curățați-i și tăiați-i în felii, potrivite ca grosime. Până se fierb cartofii, dați brânza pe răzătoare și bateți ouăle. Amestecați brânza cu smântâna și cu laptele, după care adăugați și usturoiul pisat. Potriviți de sare și piper.
Într-un vas, așezați un strat de cartofi, apoi sos, apoi iar cartofi și tot așa, până terminați compozițiile. Deasupra puneți și felii de roșii și băgați la cuptor.
Piure de țelină
Piureul de cartofi poate fi înlocuit cu o variantă mai sănătoasă și mai light, piureul de țelină. Chiar dacă nu sunteți un mare fan al țelinei, trebuie să știți că piureul este extrem de gustos și aromat. În plus, merge foarte bine cu friptura de porc.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o rădăcină de țelină
- doi cartofi albi
- 6 linguri ulei
- 200 ml lapte
- sare
- piper
Curățați cartofii și țelina și tăiați-i în cubulețe. Într-o oală cu apă și cu un praf de sare, puneți legumele la fiert. Atunci când sunt gata, răsturnați-le într-un bol și începeți să puneți lapte, puțin câte puțin, în timp ce amestecați. La final, adăugați și uleiul treptat și omogenizați bine. Potriviți de sare și piper și gata, garnitura poate fi servită.