Pregateste ecler sarat cu crema de branza si cascaval! Uite cum se face!

Pregateste ecler sarat cu crema de branza si cascaval! Uite cum se face!
Pregateste ecler sarat cu crema de branza si cascaval! Uite cum se face!

Chef Doru Serban a schimbat eclerul clasic cu unul sarat.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 50 de lei.
Ingrediente
Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4oua
Pentru crema de branza cu cascaval:
Un cub de unt
O
lingura de faina
350 ml lapte
200 g cascaval ras
200 g branza sfaramata
Nucsoara
Sare, piper
Mod de preparare
Aluatul
Primele 4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor, pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza cojile de ecler prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii.
Crema de branza
Se topeste untul, se amesteca cu faina, se gateste cateva secunde, se adauga laptele treptat si se fierbe pana cand se ingroasa.
Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga cascavalul ras, apoi cand cascavalul este topit se adauga branza rasa sau sfaramata.
Se umplu cojile de ecler cu crema obtinuta, dar bine racita.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 50 de lei.

Ingrediente

Pentru aluat de patiserie:

125 ml apa 
125 ml lapte 
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4oua 

Pentru crema de branza cu cascaval:

Un cub de unt
O lingura de faina
350 ml lapte
200 g cascaval ras
200 g branza sfaramata
Nucsoara
Sare, piper

Mod de preparare

Aluatul


Primele

4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor, pana ajung la punctul de fierbere. 

Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform. 

Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand energic pana se incorporeza uniform fiecare. 


Se formeaza cojile de ecler prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii.

Crema de branza

Se topeste untul, se amesteca cu faina, se gateste cateva secunde, se adauga laptele treptat si se fierbe pana cand se ingroasa.

Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga cascavalul ras, apoi cand cascavalul este topit se adauga branza rasa sau sfaramata.Se
umplu cojile de ecler cu crema obtinuta, dar bine racita.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies