Pregateste ecler sarat cu crema de branza si cascaval! Uite cum se face!

Pregateste ecler sarat cu crema de branza si cascaval! Uite cum se face!

Chef Doru Serban a schimbat eclerul clasic cu unul sarat.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 50 de lei.
Ingrediente
Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4oua
Pentru crema de branza cu cascaval:
Un cub de unt
O lingura de faina
350 ml lapte
200 g cascaval ras
200 g branza sfaramata
Nucsoara
Sare, piper
Mod de preparare
Aluatul
Primele 4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor, pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza cojile de ecler prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii.
Crema de branza
Se topeste untul, se amesteca cu faina, se gateste cateva secunde, se adauga laptele treptat si se fierbe pana cand se ingroasa.
Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga cascavalul ras, apoi cand cascavalul este topit se adauga branza rasa sau sfaramata.
Se umplu cojile de ecler cu crema obtinuta, dar bine racita.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 50 de lei.

Ingrediente

Pentru aluat de patiserie:

125 ml apa 
125 ml lapte 
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4oua 

Pentru crema de branza cu cascaval:

Un cub de unt
O lingura de faina
350 ml lapte
200 g cascaval ras
200 g branza sfaramata
Nucsoara
Sare, piper

Mod de preparare

Aluatul


Primele 4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor, pana ajung la punctul de fierbere. 

Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform. 

Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand energic pana se incorporeza uniform fiecare. 

Se formeaza cojile de ecler prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii.

Crema de branza

Se topeste untul, se amesteca cu faina, se gateste cateva secunde, se adauga laptele treptat si se fierbe pana cand se ingroasa.

Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga cascavalul ras, apoi cand cascavalul este topit se adauga branza rasa sau sfaramata.Se umplu cojile de ecler cu crema obtinuta, dar bine racita.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor