Am intrat in post si cu siguranta pofta de dulce te va napadi intr-o zi geroasa.
Medicul nutritionist Vera Daghie iti prezinta o reteta de negresa ce este gata imediat si care este recomandata chiar si celor care tin dieta.
Ingrediente
8 – 10 biscuiti integrali
10 – 15gr. unt light/BIO
1 lingura. dulceata visine, smochine sau cirese (fara zahar) (se gasete la raioanele pentru diabetici sau BIO)
1 lingura. nuca cocos
1 lingura stafide
* Optional, 1 lingura. cacao
Mod de preparare
Biscuitii se faramiteaza foarte bine si, cu ajutorul unei furculite, se vor amesteca bine cu untul.
Stafidele (care in prealabil vor sta aproximativ 30 min. in apa rece) se vor scurge si usca pe un servetel absorbant si, impreuna cu nuca de cocos si dulceata se vor omogeniza bine cu amestecul de biscuiti si unt → se fac bilute mici care fie se consuma ca atare, fie se dau prin putina cacao. Se pot servi imediat dar mult mai savuroase sunt putin date la frigider.
Acest desert este extrem de usor de preparat foarte gustos si poate fi o gustare de dupa-amiaza excelenta. Chiar si pentru cei care tin dieta.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro