Pregateste o prajitura ieftina cu gem! Este delicioasa!

Pregateste o prajitura ieftina cu gem! Este delicioasa!
Pregateste o prajitura ieftina cu gem! Este delicioasa!

Daca ai pofta de o prajitura delicioasa, insa nu ai prea multi bani, iti recomandam aceasta reteta.

 

Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 35 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 24 patratele
Calorii per patratel: 313
Ingrediente
300g de unt la temperatura camerei
120g de zahar brun
2 linguri de extract de vanilie
1 albus mare de ou
500g de faina
500g gem de zmeura
500g zahar pudra
colorant alimentar roz
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pune hartie de copt intr-o tava.
2. Bate untul cu zaharul, vanilia si albusul intr-un vas mare cu un mixer electric. Adauga faina si un praf de sare cu o lingura de lemn, apoi amesteca manual pana cand obtii o coca sfarmicioasa.
3. Pune jumatate la baza unei tavi cat poti de uniform. Pune gemul deasupra, lasand o margine de 1 cm pe margine. Pune amestecul de coca ramas deasupra si niveleaza, fara sa agiti gemul prea mult. Coace timp de 35 de minute pana cand incepe sa devina auriu. Lasa la racit.
4. Dupa ce s-a racit, amesteca zaharul de pudra intr-un vas cu 100ml de apa si colorant alimentar.
Pune deasupra prajiturii si netezeste. Lasa la racit peste noapte, pana cand se intareste.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 35 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 24 patratele
Calorii per patratel: 313

Ingrediente

300g de unt la temperatura camerei
120g de zahar brun
2 linguri de extract de vanilie
1 albus mare de ou
500g de faina
500g gem de zmeura
500g

zahar pudra
colorant alimentar roz

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pune hartie de copt intr-o tava. 

2. Bate untul cu zaharul, vanilia si albusul intr-un vas mare cu un mixer electric. Adauga faina si un praf de sare cu o lingura de lemn, apoi amesteca manual pana cand obtii o coca sfarmicioasa.

3.
Pune jumatate la baza unei tavi cat poti de uniform. Pune gemul deasupra, lasand o margine de 1 cm pe margine. Pune amestecul de coca ramas deasupra si niveleaza, fara sa agiti gemul prea mult. Coace timp de 35 de minute pana cand incepe sa devina auriu. Lasa la racit.

4. Dupa ce s-a racit, amesteca zaharul de pudra intr-un vas cu 100ml de apa si colorant alimentar.
Pune deasupra prajiturii si netezeste. Lasa la racit peste noapte, pana cand se intareste.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies