Daca ai pofta de o prajitura delicioasa, insa nu ai prea multi bani, iti recomandam aceasta reteta.
Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 35 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 24 patratele
Calorii per patratel: 313
Ingrediente
300g de unt la temperatura camerei
120g de zahar brun
2 linguri de extract de vanilie
1 albus mare de ou
500g de faina
500g zahar pudra
colorant alimentar roz
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pune hartie de copt intr-o tava.
2. Bate untul cu zaharul, vanilia si albusul intr-un vas mare cu un mixer electric. Adauga faina si un praf de sare cu o lingura de lemn, apoi amesteca manual pana cand obtii o coca sfarmicioasa.
3. Pune jumatate la baza unei tavi cat poti de uniform. Pune gemul deasupra, lasand o margine de 1 cm pe margine. Pune amestecul de coca ramas deasupra si niveleaza, fara sa agiti gemul prea mult. Coace timp de 35 de minute pana cand incepe sa devina auriu. Lasa la racit.
4. Dupa ce s-a racit, amesteca zaharul de pudra intr-un vas cu 100ml de apa si colorant alimentar.
Pune deasupra prajiturii si netezeste. Lasa la racit peste noapte, pana cand se intareste.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 35 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 24 patratele
Calorii per patratel: 313
Ingrediente
300g de unt la temperatura camerei
120g de zahar brun
2 linguri de extract de vanilie
1 albus mare de ou
500g de faina
500g gem de zmeura
500g
zahar pudra
colorant alimentar roz
Mod de preparare 1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pune hartie de copt intr-o tava.
2. Bate untul cu zaharul, vanilia si albusul intr-un vas mare cu un mixer electric. Adauga faina si un praf de sare cu o lingura de lemn, apoi amesteca manual pana cand obtii o coca sfarmicioasa.
3.
Pune jumatate la baza unei tavi cat poti de uniform. Pune gemul deasupra, lasand o margine de 1 cm pe margine. Pune amestecul de coca ramas deasupra si niveleaza, fara sa agiti gemul prea mult. Coace timp de 35 de minute pana cand incepe sa devina auriu. Lasa la racit.
4. Dupa ce s-a racit, amesteca zaharul de pudra intr-un vas cu 100ml de apa si colorant alimentar.
Pune deasupra prajiturii si netezeste. Lasa la racit peste noapte, pana cand se intareste.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro