Postul Craciunului e mai usor de tinut, pentru ca avem muuuulte dezlegari la peste.
Iata o supa crema de legume mai speciala, gasita de mine pe un blog din afara si incercata zilele acestea.
A iesit delicioasa, am mancat toti, deci mergeti pe sfatul meu si incercati si voi reteta.
Ingrediente:
2 linguri mari de ulei de nuca de cocos
1 ceapa mica, taiata
2 linguri mari de ghimbir proaspat, curatat si taiat
2 catei de usturoi, curatati si taiati
6 morcovi, spalati si taiati in bucati ½
1 si ½ cana de lapte de nuca de cocos, neindulcit
1 cana de legume( aici eu am la borcan zarzavat de legume, facut de mine in vara aceasta cu diverse de prin gradina)
4 linguri mari de suc de lamaie proaspat
piper negru si sare de mare
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de nuca de cocos
intr-o oala mare. Uleiului de cocos nu ii trebuie temperatura mare pentru a se topi, deci nu il lasati prea mult pe foc.
Adaugati ceapa taiata si prajiti-o pana devine translucida. Adaugati ghimbriul si usturoiul la ceapa si gatiti-le pentru inca un minut.
Puneti chimenul si mestecati bine pentru 30 de secunde.
Apoi e randul morcovilor taiati si impreuna mai caliti-le pentru cateva minute, apoi adaugati laptele de nuca de cocos si conserva de legume.
Lasati-le 20 minute la foc mic sau pana cand morcovii sunt facuti.
Apoi puneti amestecul intr-un blender, insa aveti grija ca supa e fierbinte.
Daca supa e prea groasa mai adaugati bulion sau lapte de nuca de cocos.
Dupa gust acriti la sfarsit cu sucul de lamaie si condimentati cu sare si piper.
Pofta buna!
Sursa: ioanaginghina.ro
Iata o supa crema de legume mai speciala, gasita de mine pe un blog din afara si incercata zilele acestea.
A iesit delicioasa, am mancat toti, deci mergeti pe sfatul meu si incercati si voi reteta.
Ingrediente:
2 linguri mari de ulei de nuca de cocos
1 ceapa mica, taiata
2 linguri mari de ghimbir proaspat, curatat si taiat
2 catei de usturoi, curatati si taiati
1 lingurita de chimen
6
morcovi, spalati si taiati in bucati ½
1 si ½ cana de lapte de nuca de cocos, neindulcit
1 cana de legume( aici eu am la borcan zarzavat de legume, facut de mine in vara aceasta cu diverse de prin gradina)
4 linguri mari de suc de lamaie proaspat
piper negru si sare de mare
Mod de preparare: Incalziti uleiul de nuca de cocos intr-o oala mare.
Uleiului de cocos nu ii trebuie temperatura mare pentru a se topi, deci nu il lasati prea mult pe foc.
Adaugati ceapa taiata si prajiti-o pana devine translucida. Adaugati ghimbriul si usturoiul la ceapa si gatiti-le pentru inca un minut.Puneti chimenul si mestecati bine pentru 30 de secunde.
Apoi e randul morcovilor taiati si impreuna mai caliti-le pentru cateva minute, apoi adaugati laptele de nuca de cocos si conserva de legume.Lasati-le
20 minute la foc mic sau pana cand morcovii sunt facuti.Apoi puneti amestecul intr-un blender, insa aveti grija ca supa e fierbinte.Daca supa e prea groasa mai adaugati bulion sau lapte de nuca de cocos.Dupa gust acriti la sfarsit cu sucul de lamaie si condimentati cu sare si piper.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Sursa:
ioanaginghina.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro