Pregateste un desert de toamna delicios: crumble de mere si mure! Este atat de usor!

Pregateste un desert de toamna delicios: crumble de mere si mure! Este atat de usor!

Daca ai pofta de ceva bun care este gata in doar jumatate de ore, iti recomandam acest crumble.

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 395
Ingrediente
Pentru toppingul de crumble
120g faina alba
60g zahar brun
60g de unt de nesarat, la temperatura camerei, taiat in bucati
Pentru amestecul de fructe
300g mere rosii
30g unt nesarat
30g zahar demerara
115g mure
1 sfert de lingurita de scortisoara macinata
inghetata de vanilie pentru servire
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade/gaz 5. Amesteca faina si zaharul intr-un vas mare.
Adauga untul, apoi framanta pana cand obtii o textura de crumble. Pune amestecul pe o foaie de copt, in strat uniform, apoi gateste timp de 15 minute.
2. Intre timp, curata si taie merele in cuburi mici. Adauga untul si zaharul intr-o tigaie medie si topeste-le impreuna la caldura medie. Gateste timp de 3 minute, pana cand amestecul are culoarea caramelului. Adauga merele si mai gateste inca 3 minute. Adauca murele si scortisoara si gateste inca 3 minute. Acopera, ia de pe foc si lasa sa mai stea inca 3 minute sa se gateasca la caldura tigaii.
3. Pentru a servi, pune fructele intr-o tava pentru gradinat, adauga crumble-ul deasupra si reincalzeste la cuptor inca 10 minute. Serveste cu inghetata de vanilie.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie:

395

Ingrediente

Pentru toppingul de crumble

120g faina alba
60g zahar brun
60g de unt de nesarat, la temperatura camerei, taiat in bucati

Pentru amestecul de fructe

300g mere rosii
30g unt nesarat
30g zahar demerara
115g mure
1 sfert de lingurita de scortisoara macinata
inghetata de vanilie pentru servire

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade/gaz 5. Amesteca faina si zaharul intr-un vas mare. Adauga untul, apoi framanta pana cand obtii o textura de crumble. Pune amestecul pe o foaie de copt, in strat uniform, apoi gateste timp de 15 minute.

2. Intre timp, curata si taie merele in cuburi mici. Adauga untul si zaharul intr-o tigaie medie si topeste-le impreuna la caldura medie. Gateste timp de 3 minute, pana cand amestecul are culoarea caramelului. Adauga merele si mai gateste inca 3 minute. Adauca murele si scortisoara si gateste inca 3 minute. Acopera, ia de pe foc si lasa sa mai stea inca 3 minute sa se gateasca la caldura tigaii.

3. Pentru a servi, pune fructele intr-o tava pentru gradinat, adauga crumble-ul deasupra si reincalzeste la cuptor inca 10 minute. Serveste cu inghetata de vanilie.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte