Iti recomandam sa incerci un tort genial in straturi cu glazura de crema de branza. Este o adevarata opera de arta!
Timp de pregatire: 50 de minute
Timp de gatire: 25 de minute
Grad de dificultate: moderat Usor
Portii: 12 felii
Calorii per felie: 772
Ingrediente
Pentru tort
250g de unt lasat la inmuiat
450g de faina
140g
140g zahar brun light
5 oua mari
4 linguri de miere
2 linguri de praf de copt
1 lingura scortisoara
1 lingura de condimente pentru prajituri
1 jumatate de lingurita de cuisoare macinate
1 jumatate de lingurita de ghimbir macinat
1 sfert de lingurita de sare
4 linguri de lapte batut
Pentru crema si glazura
200g gem de zmeura
200g de zmerura plus extra pentru decorat
200g de unt lasat la inmuiat
200g de zahar pudra plus extra pentru ornat
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 160 de grade. gaz 3. Unge 3 tavi de tort cu unt si pune hartie de copt. Amesteca toate ingredientele pentru tort intr-un vas mare si amesteca totul cu un mixer pana cand se inmoaie. Imparte totul intre tavi si coace timp de 25 de minute, pana cand o scobitoare iese curata. Pune blaturile pe un gratar la racit.
2. Taie fiecare blat in doua. Amesteca gemul si zmeura impreuna, apoi intinde peste 5 jumatati de tort, lasand jumatatea de deasupra fara crema. Pune-le unele peste altele, cu un blat fara crema deasupra. Pune o farfurie deasupra si inveleste cu folie alimentara. Lasa peste noapte.
3. Pentru a termina, bate untul, branza si zaharul pudra si apoi pune amestecul peste tort si imbraca-l. Decoreaza cu zmeura ramasa.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro