Alina Laufer iti spune cum sa prepari un aperitiv rafinat.
Ingrediente
1 pachet aluat frantuzesc din comert(foietaj)
600 g piept de pui
50 g unt
1 lingura cu varf de faina
100 ml lapte
150 ml smantana
1 lamaie
Sare
Mod de preparare
Spalati pieptul de pui, puneti-l la fiert in apa cu sare si lasati-l sa se raceasca.
Dezosati carnea si taiati-o cubulete. Topiti untul intr-o craticioara si puneti in el faina. Amestecati repede si subtiati cu lapte si smantana. Potriviti de sare, adaugati zeama de lamaie si lasati sa fiarba cateva minute.
Puneti cubuletele de carne in sos si fierbeti totul cam 10 min. Intindeti aluatul frantuzesc intr-o foaie de aprox 2 cm grosime si taiati rondele cu ajutorul unui pahar mare.
Puneti rondelele la copt intr-o tava, in cuptorul cald, la foc potrivit. Cand s-au copt, scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca, taiati un capac si scobiti-le la interior.
Umpleti cu sosul alb amestecat cu piept de pui, puneti capacele si serviti-le calde.
Ingrediente
1 pachet aluat frantuzesc din comert(foietaj)
600 g piept de pui
50 g unt
1 lingura cu varf de faina
100 ml lapte
150 ml smantana
1 lamaie
Sare
Mod
de preparare
Spalati pieptul de pui, puneti-l la fiert in apa cu sare si lasati-l sa se raceasca. Dezosati carnea si taiati-o cubulete. Topiti untul intr-o craticioara si puneti in el faina. Amestecati repede si subtiati cu lapte si smantana. Potriviti de sare, adaugati zeama de lamaie si lasati sa fiarba cateva minute.
Puneti cubuletele de carne in sos si fierbeti totul cam 10 min.
Intindeti aluatul frantuzesc intr-o foaie de aprox 2 cm grosime si taiati rondele cu ajutorul unui pahar mare.
Puneti rondelele la copt intr-o tava, in cuptorul cald, la foc potrivit. Cand s-au copt, scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca, taiati un capac si scobiti-le la interior.
Umpleti cu sosul alb amestecat cu piept de pui, puneti capacele si serviti-le calde.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro