Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază: „Machiajul este consecinţa unui complex, iar complexele au la bază păcate”

Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază: „Machiajul este consecinţa unui complex, iar complexele au la bază păcate”
Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază: „Machiajul este consecinţa unui complex, iar complexele au la bază păcate”

Foarte multe femei aleg ca zilnic să aplice machiaj. Unele dintre ele vor să acopere nişte defecte ale tenului, iar altele aleg să îşi „sculpteze” chipul cu ajutorul iluminatorului şi al unor produse care conturează faţa în numai câteva secunde.

Oricare ar fi motivul pentru fiecare femeie alege să se machieze zilnic, oamenii bisericii nu privesc cu ochi buni această practică. În învăţăturile creştine, se spune că femeile nu trebuie să intre în biserică purtând machiaj şi nici dacă au capul descoperit.

Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi de la noi, a explicat de ce machiajul este considerat un adevărat păcat şi de ce ar trebui să renunţăm la el măcar atunci când intrăm în Biserică.

„Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scădere din el duce la o demonetizare a lui ca persoană. Se pierde ceva din identitate […] Cred că, pe măsură ce ne machiem, uităm să ne aducem aminte că machiajul ţine de împărăţia inversă a îndumnezeirii. Pe măsură ce te apropii de chipul lui Hristos, chipul tău se şterge şi se aseamănă cu chipul lui Hristos!

De aceea seamănă preoţii între ei, pentru că chipul lor seamănă cu icoanele, iar icoanele seamănă cu Dumnezeu.

[…] Pe măsură ce femeile vor să se individualizeze, fără îndoială că… se individualizează, nu mai seamănă cu nimic! Uneori, nu mai seamănă chiar cu nimic omenesc...

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rugăciunea pe care trebuie să o spui de Sfântul Andrei! Rosteşte-o cu încredere pe 30 noiembrie şi vei fi ferit de boli şi de răutate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies