Andreea Raicu le-a oferit fanilor o reteta de fursecuri ce merg perfect la cafea in fiecare dimineata si sunt si foarte sanatoase.
Fursecuri de casa si secretul migdalelor prajite- Truc: ca sa prajesti migdalele, rasfira-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la cuptor (176 de grade Celsius), 7-9 minute, amestecandu-le o singura data.
Migdalele inlocuiesc cantitatea mare de unt folosita in cele mai multe retete de fursecuri. Si aici am folosit unt, insa foarte putin. Daca l-ai eliminat de tot din alimentatie, il poti inlocui fara sa strici deloc reteta, cu ulei de cocos solid.
Ingrediente:
1 ceasca de migdale prajite
1 ¼ ceasca de faina integrala
1 ceasca de faina normala
1 lingurita de praf de copt
½ lingurita de sare
2/3 ceasca de miere
1/3 ceasca de ulei de rapita
3 linguri de unt nesarat
1 lingurita de extract de vanilie
Preparare:
Macina migdalele prajite, pune-le intr-un bol mare si adauga peste ele cele doua tipuri de faina, praful de copt sis area; amesteca. Separat, combina mierea cu uleiul si untul; poti folosi un mixer ca sa le omogenizezi. Adauga oul si extractul de vanilie si amesteca.
Adauga si ingredientele uscate, treptat, pana cand se incorporeaza bine si obtii un aluat fin; pune compozitia la frigider pentru o ora.
Incalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius. Unge 2 tavi cu putin ulei sau imbraca-le in hartie de copt. Formeaza mici bile din aluat si preseaza-le usor cu degetele cand le asezi in tava; lasa 2-3 centimetri distanta intre ele pentru ca se intind.
Coace fursecurile 13-15 minute, pana cand devin aurii. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca 30 de minute.
Sursa: andreearaicu.ro
Fursecuri de casa si secretul migdalelor prajite- Truc: ca sa prajesti migdalele, rasfira-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la cuptor (176 de grade Celsius), 7-9 minute, amestecandu-le o singura data.
Migdalele inlocuiesc cantitatea mare de unt folosita in cele mai multe retete de fursecuri.
Si aici am folosit unt, insa foarte putin. Daca l-ai eliminat de tot din alimentatie, il poti inlocui fara sa strici deloc reteta, cu ulei de cocos solid.Ingrediente:
1 ceasca de migdale prajite
1 ¼ ceasca de faina integrala
1 ceasca de faina normala
1 lingurita de praf de copt
½ lingurita de sare
2/3 ceasca de miere
1/3 ceasca de ulei de rapita
3 linguri de unt nesarat
1 ou mare
1 lingurita de extract de vanilie
Preparare: Macina migdalele prajite, pune-le intr-un bol mare si adauga peste ele cele doua tipuri de faina, praful de copt sis area; amesteca. Separat, combina mierea cu uleiul si untul; poti folosi un mixer ca sa le omogenizezi. Adauga oul si extractul de vanilie si amesteca. Adauga si ingredientele uscate, treptat, pana cand se incorporeaza bine si obtii un aluat fin; pune compozitia la frigider pentru o ora.
Incalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius. Unge 2 tavi cu putin ulei sau imbraca-le in hartie de copt. Formeaza mici bile din aluat si preseaza-le usor cu degetele cand le asezi in tava; lasa 2-3 centimetri distanta intre ele pentru ca se intind. Coace fursecurile 13-15 minute, pana cand devin aurii. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca 30 de minute.
Sursa:
andreearaicu.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro