Crema de ciocolata cu clementine este un desert delicios si racoritor.
Ingrediente crema
250 g de ciocolata neagra, 200 ml de apa, 300 ml de smantana lichida, 80 g de unt, 80 g de zahar.
Ingrediente clementine
6 clementine, 100 g de zahar, 100 ml de apa.
Pune ciocolata rupta bucatele intr-o craticioara cu apa si 200 ml de smantana. Lasa sa clocoteasca 10 minute, amestecand incontinuu, pana se ingroasa, apoi ia de pe foc.
Fa un caramel din zahar si 3 linguri de apa. Pune-l in ciocolata topita, cu restul de frisca si untul si amesteca bine cu telul.
Lasa la racit, apoi repartizeaza crema in cupe si lasa la rece minimum doua ore.
In acest timp, spala bine doua clementine, cu apa calda si cu periuta. Sterge-le si da pe razatoare coaja, apoi stoarce sucul.
Fierbe zaharul cu sucul de clementine, 5 linguri de apa si coaja 5 minute.
Curata clementinele, desfa feliile si pune-le in sirop. Lasa-le sa dea un clocot, apoi scoate-le si lasa-le la racit. Cand scoti cupele cu crema din frigider, pune si feliile de clementine deasupra.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro